settings icon
share icon
Питање

Да ли је могуће да је обмана ванземаљаца обележје последњих времена?

srpski
Одговор


Знамо да ће догађаји током последњих времена, према описима из Светог писма, подразумевати моћну обману (Матеј 24:24). У последње време постоји све веће интересовање по питању теорије да ће ова обмана укључити ванземаљска бића, бића са друге планете. Иако можда звучи необично, ова теорија је, са хришћанске тачке гледишта, у потпуности могућа. Иако Свето писмо нигде не говори о томе да постоје ванземаљци, нигде се не помињу у извештају о стварању у књизи Постанка, нити у било ком другом одељку, Свето писмо нам говори о посетиоцима из другог света – а то је духовни свет.

Од почетка постоје записи о случајевима када су демони (пали анђели) посећивали земљу. Знамо на основу Евиног сусрета са сотоном да су демони заинтересовани да прате (и мењају) напредак човечанства. Они желе да имају утицај а циљ им је да удаље човека од служења Богу и привуку га себи. Још један значајан случај њихове интеракције са људима налази се у Постанку 6:4, када се бележи долазак „синова Божијих". Постанак бележи да су ова моћна бића имала сексуалне односе са женама и изродили су супер расу – дивове. Ово звучи као научна фантастика, али то је заиста записано у Светом писму. Постоје и огромне сличности између ових записа и записа других древних култура. Записи древних Сумераца, на пример (који су први изумели писмо), помињу појављивање "Анунака", божанстава који су дошли са неба да буду на земљи са људима. Занимљиво је запажање да су богови Сумераца често били у у облику змије.

Ови записи, као и многе друге невероватне ствари које је створио древни човек дају простор да се створи теорија да су демони у облику бића из другог света дошли на земљу и донели човеку спектакуларну мудрост и знање, а „венчавањем" са ћеркама људи покушали су да одвуку човека од Бога. Већ смо видели из Евиног искуства са змијом да су демони користили искушење супериорног знања да би увукли човека у

замку, а и да је човек веома пријемчив за тако нешто.

Да ли ова последња времена отварају простор за обману ванземаљаца? Свето писмо не говори директно о овој теми, али то је из много разлога сасвим могуће. Прво, Свето писмо говори о томе да ће се свет ујединити под влашћу Антихриста. Уједињење свих религија, што је његов циљ, било би лакше остварити када би „ујединитељ" дошао из неког сасвим другог извора – ванземаљског. Тешко је замислити да једна религија стане на чело неке друге, осим ако би ново, ванземаљско знање било извор који ће их привући и дати моћ новој „религији". То би било у складу са обманама у прошлости, као и врло ефикасан начин да се обману огромне масе људи.

Друго, ова обмана би могла да пружи одговор за порекло земље. Научна теорија да је еволуција живота на земљи била спонтано покренута и даље не решава питање почетка стварања живота. Постоје докази о „Великом праску" али и даље нема одговора шта је његов узрок. Када би ванземаљци дошли и дали нам неко ванземаљско објашњење за живот на земљи, порекло светских религија, па чак и порекло наше планете, за многе људе би то било врло убедљиво.

Ипак, не треба да се бојимо. Господ је рекао да нас неће оставити нити напустити, и да ће нас заштитити (1. Краљевима 8:57; Матеј 10:31; Исаија 41:10). Демони/анђели нису свемогући нити свеприсутни. Исус је рекао да ће у последња времена његово појављивање бити као муња – сви ће је лако видети. Рекао је да се пазимо сваког ко каже „ја сам Христос" или било које групе која каже : „Он је овде... или онде" (Матеј 24:23,24). Он каже да се лешинари скупљају око мртвог тела, а смисао је да ако видиш људе који се окупљају око неког ко тврди да је Христос, та особа је смрт и лажни пророк.

Требало би да се чувамо особе или бића који производе знаке и чуда а који нису верни Светом писму, нити послушни Господу Исусу, оних који промовишу начин да се уједине све религије или владе (Откривење 13:5-8), свакога ко промовише неприродне сексуалне односе (Постанак 6:4; Јудина 1:6-7), и наравно, свих оних који поричу да је Исус Господ (2. Јованова 1:7). Затим, ту треба убројати и сваког који даје неку „алтернативу" за Исуса, који га представља као „бога, али не и Бога", који тврди да је Исус био само добар учитељ, човек, чак и натчовек, или ванземаљац – јер таква особа је преварант.

Коначно, ако су демони који се манифестују као ванземаљци део последњих времена, требало би да имамо на уму да су и они створена бића подређена сувереном Богу и да ће Њему одговарати. Било да се ради о ванземаљцима или не, описи демона у Откривењу су застрашујући (Откривење 9:1-12), али не би требало да се плашимо оног ко може да убије тело, већ само оног који може да убије тело и душу у паклу (Матеј 10:28). Без обзира на то шта ће нам се десити на земљи, требало би да се поуздамо у Господа као Спаситеља, Откупитеља и Заштитника душа оних који се поуздају у Њега (Псалам 9:10; 22:5).

EnglishВрати се на Српску страну

Да ли је могуће да је обмана ванземаљаца обележје последњих времена?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries