settings icon
share icon
Питање

Како би требало да реагује хришћанин чији је брачни друг имао љубавну везу?

srpski
Одговор


Неверност је веома тешка и болна ситуација. Она укључује све емоције, и код хришћанина може да буде изазов за веру до крајње тачке. Најбољи савет је: „Пребаците на њега сву своју бригу, јер он се брине за вас." (1. Петрова 5:7). Иди свакодневно Господу за утеху, мудрост, и усмерење. Бог може да нам помогне и у најтежим искушењима.

Прељуба је увек погрешна. „Јер Бог ће судити блудницима и прељубочинцима" (Јеврејима 13:4). Оштећена страна треба да има мир у сазнању да је Бог тај који се свети. Особа којој је нането зло не мора да се свети. Бог ће урадити много пољи посао. Када смо повређени, требало би да предамо грех прељубе Ономе који зна све детаље и који ће на прави начин поступати по том питању.

„Јер ако ОПРОСТИТЕ људима њихове грешке, опростиће и вама Отац ваш небески; ако ли не опростите људима, ни Отац ваш неће опростити грешака ваших" (Матеја 6:14.15). Ово може да изгледа немогуће, али по Божијој благодати, жртва то може да учини по својој вољи у послушности Божијој Речи. Гајење горчине ће се одразити на ставове, емоције, и жељу да будемо Богу послушни, и негативно ће утицати на свакодневне одлуке. Ово не значи да повређени брачни друг неће претрпети последице дубоког бола. Међутим, благодат Божија ће у великој мери служити њеним потребама. Алтернатива је срце које не опрашта које ће ускоро бити измучено осветољубивим мисима, љутњом, бесом, итд.

НЕКА ТИ БУДЕ ОПРОШТЕНО. „Ако исповедамо своје грехе, он је веран и праведан mdash; да нам опрости грехе и очисти нас од сваке неправедности" (1. Јованова 1:9). Обе стране би требало да траже од Бога да им помогне да виде како су обоје могли да допринесу целој ситуацији и да буду ослобођени тежине кривице пред Богом. Од тада, па надаље, имаће слободу да траже Његов савет и вођство. Његов Свети Дух ће им омогућити да учине оно што не би сами могли. „Све могу у ономе који ме снажи" (Филипљанима 4:13).

Тада, како Бог води, опроштење и помирење могу да дођу. Чак и ако је потребно време, морају да уложе сав напор да опросте и помире се (Погледај Матеја 5:23-24). Што се тиче питања, да ли остати или отићи, „Него вам кажем да ко отпусти своју жену, сем због прељубе, и ожени се другом, чини прељубу, и ко се ожени отпуштеном, чини прељубу" (Матеја 19:9). Док невина страна може да има основе за развод, Богу је милији избор да опросте и измире се.

Господ каже: „Мрзим отпуштање!" (Малахија 2:16). Много је боље решити узроке проблема, посебно ако имају децу. Побожан савет је од посебне помоћи од некога ко користи Божију Реч као основу за свој савет. Молитва за вођство у свим мислима, речима, делима и одлукама је од кључне важности.

EnglishВрати се на Српску страну

Како би требало да реагује хришћанин чији је брачни друг имао љубавну везу?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries