settings icon
share icon
Питање

Како могу да знам шта је Божије време?

srpski
Одговор


Прва ствар коју морамо да шватимо у вези са Божјим временом је, да је оно савршено, као што су савршени и сви Божији путеви (Псалам 18:30; Галатима 4: 4). Божје време никада не рани и никада не касни. Заправо, од нашег рођења до тренутка када удахнемо наш последњи земаљски дах, наш суверени Бог остварује своје божанске намере током нашег живота. Потпуно контролише све и свакога од вечности до вечности. Ниједан догађај у историји није могао да промени ништа у времену Божјег вечног плана, који је Он осмислио пре оснивања света.

Неко може да помисли да би са разумевањем суверенитета нашег Створитеља, стрпљење и чекање били мало лакши. Наша људска природа може да направи чекање Божијег савршеног времена, изузетно тешким. У ствари, у вреви наших избезумљених живота често нам је тешко да чекамо било шта или било кога. Ми желимо оно што желимо сада. И са нашим савременим технолошким напретком, често успевамо да добијемо оно што желимо баш сада. Као резултат, налазимо не само да губимо стрпљење, вец́ и све теже распознајемо Божије време.

Стрпљење је духовни плод (Галатима 5:22), а Свето Писмо јасно показује да је Бог задовољан нама када показујемо ову врлину: „Ослони се на Господа, и чекај Га" (Псалам 37: 7), „ добар је Господ онима који Га чекају " (Плач Јеремијин3:25). И наше стрпљење често открива степен поверења у Божје време. Морамо се сетити да Бог делује по свом савршеном и унапред одређеном вечном плану, а не по нашем. Треба да осећамо огромну утеху знајуц́и да, када чекамо ГОСПОДА, добијамо божанску енергију и снагу: „Али који се надају Господу, добијају нову снагу, подижу се на крилима као орлови, трче и не сустају, ходе и не море се "(Исаија 40:31). Псалмиста понавља: „Уздај се у ГОСПОДА, буди слободан; нека буде срце твоје крепко, уздај се у ГОСПОДА! " (Псалам 27:14).

Још један кључ за разумевање Божјег времена је поверење. У ствари, наша способност да чекамо Господа у великој је мери повезана са тим колико му верујемо. Када се свим срцем уздамо у Бога, одричуц́и се ослањања на своје, често погрешно разумевање околности, Он ц́е нам заиста дати смернице (Приче 3: 5-6). „...а оног ко се узда у Господа окружује милост" (Псалам 32:10). Међутим, да бисмо у потпуности веровали Богу, морамо га познавати. А најбољи начин да Га спознамо је кроз Његову Реч. Божија божанска енергија се ослобађа у нашем животу кроз Његову надахнуту Реч (1. Солуњанима 2:13). Дело Божје Речи укључује спасење (Римљанима 10:17; 1. Петрова 1:23), поучавање и подучавање (2. Тимотеју 3: 16-17), вођство (Псалам 119: 105), заштиту (Псалам 119: 114, 117), оснаживање (Псалам 119: 28) и мудрост (Псалам 119: 97-100). Ако свакодневно проучавамо и размишљамо о Његовој Речи, постац́е нам јасно и Његово време.

Често доводимо у питање Божије време када тражимо вођство или избављење из тешке ситуације. Међутим, можемо бити сигурни да наш небески Отац сваког тренутка тачно зна где смо у свом животу. Или нас је ставио тамо или нам дозвољава да будемо тамо, све у циљу испуњавања Његове сврхе за наш живот. У ствари, Бог често користи искушења да ојача наше стрпљење, омогуц́авајуц́и нашој хришц́анској вери да сазри и постане потпуна (Јаков 1: 3-4). И ми знамо да све — укључујуц́и и тешка искушења — иде на добро онима који воле Бога (Римљанима 8:28). Бог заиста чује вапаје своје деце и одговориц́е на те вапаје у складу са својом савршеном вољом и временом. „ Много невоље има праведник, али га од свих избавља Господ "(Псалам 34:19). Планови које Бог има за своју децу су добри планови — да нам помогну, а не да нас повреде (Јеремија 29).

EnglishВрати се на Српску страну

Како могу да знам шта је Божије време?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries