settings icon
share icon
Питање

Како да знам да ми Бог говори да урадим нешто?

srpski
Одговор


Моли се, посебно када ниси сигуран за Божију вољу у твом животу. „Ако неком од вас недостаје мудрости, нека иште од Бога који свима просто даје и не кори, и даће му се". (Јаковљеа 1:5). „Ућути пред Господом и надај се у Њега" (Псалам 37:7). Ако не знаш како да се молиш, увек можеш да персонализујеш и молиш стихове као што су „Покажи ми пут којим да идем, јер ја к теби подижем душу своју" (Псалам 143:8) и „Упути ме истини својој, научи ме" (Псалам 25:5).

Главни начин на који нам Бог заповеда је кроз Његову Реч. „Све Писмо је богонадахнуто и корисно за поуку, за карање, за поправљање, за одгајање у праведности" (2. Тимотеју 3:16). Уколико нам Библија заповеда нешто, нема потребе да оклевамо и питамо се да ли је то заиста Божија воља за нас. Он се толико брине за нас да је дао јасно животно упутство – Библију.„Реч је твоја жижак нози мојој" (Псалам 119:105).„Савршен је закон Господњи- он душу крепи. Сведочанство Господње је верно – даје мудрост невиноме" (Псалам 19:7). „Како ли ће младић пут свој чист да држи? Пазећи на њега по речима Твојим" (Псалам 119:9) Исто тако, Бог никада не противуречи самом себи, тако да те никада неће питати да урадиш нешто што је супротно Библији. Никада ти неће тражити да згрешиш. Никада неће тражити од тебе да урадиш нешто што Исус Христос не би урадио. Треба да заронимо у Библију, да бисмо могли да знамо који поступци задовољавају Божије стандарде.„Нека се не удаљи од уста твојих ова књига закона, размишљај о њој дан и ноћ, да радиш све како је у њој написано"( Исус Навин 1:8)

Хришћани, такође, поседују Светог Духа да би разазнали шта јесте, а шта није, Божија воља за наше животе. „А кад он дође, Дух истине, упутиће вас у сву истину" (Јован 16:13). Некад ће Свети Дух да узбуни нашу савест ако доносимо погрешну одлуку или ће нас смирити и охрабрити ако нагињемо ка правој одлуци. Чак и ако не интервенише на тако очигледне начине, можемо да имамо поуздање да је Он увек у контроли. Некада ће Бог променити ситуацију, а да ми ни не шватимо да је Он деловао. „Господ ће твој увек вођа теби бити" (Исаија 58:11).

Ако те Бог позива да направиш корак вере, нека ти Његово присуство буде охрабрење.„Нисам ли ти дао ову заповест? Буди јак и храбар. Не плаши се И не запрепасти се, јер је Господ Бог твој са тобом у свему чега се подухватиш" (Исус Навин 1:9). И запамти „Пребаците на њега сву своју бригу, јер он се брине за вас" (1. Петрова 5:7). „Свим се срцем својим уздај у Господа и на своју мисао немој се ослањати. Познај Га на свим путевима својим и Он ће ти стазе твоје уравнити (Изреке 3:5-6).

Оно што не треба да чинимо је да очекујемо гласове од Бога. Данас постоји опасан тренд, јер људи траже да чују „реч од Господа", независно од оног што је Он већ дао у Библији. „Господ ми је рекао….." постала је мантра у хришћанству базираном на искуству. Нажалост, оно што Он „каже" једној особи, често је у супротности са оним што „каже" другој особи, а та ван библијска откривења испоставила су се да изазивају велике поделе, цепајући цркве, јер искуство једне особе тражи да превлада искуством друге. Ово производи хаос и не доприноси ником осим Сатани, који воли да сеје неслогу међу верницима. Апостол Павле треба да нам буде пример у овим стварима. Упркос чудесном искуству на Гори преображења, где је видео прослављеног Христа како говори са Мојсијем и Илијом, Петар је одбио да се ослони на то искуство и уместо тога је изјавио:„И тако имамо чвршћу пророчку реч, а ви добро чините што пазите на њу као на светило које светли на мрачном месту" (2. Петрова 1:18-19).Врати се на Српску страну

Како да знам да ми Бог говори да урадим нешто?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries