settings icon
share icon
Питање

Да ли Бог воли све људе или само хришћане?

srpski
Одговор


Постоји свест да Бог воли све људе на целом свету (Јован 3:16; Прва Јованова 2:2; Римљанима 5:8). Ова љубав је безусловна—заснива се само на чињеници да је Бог, Бог љубави (Прва Јованова 4:8, 16). Божија љубав за цело човечанство се показује кроз чињеницу да Бог показује своју милост тако што не кажњава људе истог тренутка када згреше (Римљанима 3:23; 6:23). Божија љубав за цео свет се манифестује чињеницом да он даје људима могућност да се покају (Друга Петрова 3:9). Међутим, Божија љубав за цео свет не значи да он игнорише гех. Бог је исто тако Бог праведности (Друга Солуњанима 1:6). Грех не може остати некажњен заувек (Римљанима 3:25-26).

Највећи израз љубави вечног Бога је описан у Римљанима 5:8: “Али Бог показује своју љубав према нама тиме што је Христос умро за нас кад смо још били грешници.” Свако ко игнорише Божију љубав, ко одбаци Христа као Спаситеља, ко порекне Спаситеља који га је откупио (Друга Петрова 2:1) ће бити подложан Божијем гневу за вечност (Римљанима 1:18), а не његовој љубави (Римљанима 6:23). Бог воли све безусловно на тај начин што показује милост према свима тиме што их не уништава због греха. У исто време, Бог има “заветну љубав” само за оне који поверују у Исуса Христа за спасење (Јован 3:36). Само они који верују у Исуса Христа као свог Господа и Спаситеља ће искусити Божију љубав за вечност.

Да ли Бог воли све људе? Да. Да ли Бог више воли хришћане од нехришћана? Не. Да ли Бог воли хришћане на различит начин од нехришћана? Да. Бог воли све људе пођеднако тиме што је милостив према свима. Бог воли хришћане само у том смислу да само хришћани имају његову вечну милост и благодат као и обећање његове вечне љубави у небу. Безусловна љубав коју Бог има према свима треба да нас доведе до вере у њега, тако што ћемо у захвалности примити огромну условну љубав коју гарантује свима који приме Исуса Христа као Спаситеља.Врати се на Српску страну

Да ли Бог воли све људе или само хришћане?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries