settings icon
share icon
Питање

Шта то значи да је Бог љубав?

srpski
Одговор


Шта то значи да је Бог љубав? Прво ћемо да погледамо како Божија реч, Библија описује "љубав," а онда ћемо погледати и неколико начина како се то односи на Бога. "Љубав дуго трпи, љубав је добра, она не завиди, љубав се не хвали, не надима се, не понаша се непристојно, не тражи своје, не љути се, не урачунава зло, не радује се неправди, али се радује са истином; она све сноси, све верује, свему се нада, све трпи. Љубав не престаје никада " (Прва Коринћанима:4-8а).

Ово је Божија дефиниција љубави. Ово је оно какав је Он, и Хришћани треба ово да поставе за свој циљ, (иако је то увек процес). Највећи израз Божије љубави нам је комунициран у Јовану 3:16 и Римљанима 5:8. "Јер Бог је тако заволео свет да је свог јединородног Сина дао, да сваки − ко верује у Њега(Исус Христос)− не пропадне, него да има вечни живот. "Али Бог показује своју љубав према нама тиме што је Христос умро за нас кад смо још били грешници." Из ових стихова можемо да видимо да је Божија највећа жеља да му се придружимо у Његовом вечном дому, небу. Он је то учинио могућим тако што је платио цену наших греха. Он нас воли јер је то изабрао својом вољом. "Устрептало је срце моје у мени, усколебала се утроба моја од жалости" (Осија 11:8б). Љубав прашта. "Ако исповедмо своје грехе (специфично), Он је веран и праведан− да нам опрости грехе и очисти нас од сваке неправедности" (Прва Јованова 1:9).

Љубав (Бог) се не намеће никоме. Они који Му долазе, чине то као одговор на Његову љубав. Љубав (Бог) показује доброту према свима. Љубав (Исус) је чинио добро свима без да гледа ко је ко. Љубав (Исус) није завидео другима на оном што су имали, живећи скроман живот без да се жали. Љубав (Исус) се није хвалио тиме ко је Он у телу иако је могао да нађача било кога ко је икад одшао у контакт са Њим. Љубав (Бог) не захтева послушност. Бог није захтевао послушност од свог Сина, него је Исус радије вољно послушао свог Оца на небу. "Али да свет сазна да ја љубим Оца, као што ми је наредио Отац− тако чиним" (Јован 14:31). Љубав (Исус) је увек ишао за интересима других.

Овај кратак опис љубави открива бесебичан живот, који је у супротности са себичним животом природног човека. Задивљујуће је да је Бог дао онима који приме Његовог Сина као свог Спаситеља од греха, способност да воле као што Он воли, кроз силу Духа Светог (види Јован 1:12; Прва Јованова 3:1, 23, 24). Какав изазов и привилегија!Врати се на Српску страну

Шта то значи да је Бог љубав?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries