settings icon
share icon
Питање

Како да избацим из ума слику наметљивог и љутог Бога?

srpski
Одговор


Можда ће помоћи ако размотримо једну од најдубљих истина у Библији „Бог је љубав" (1. Јованова 4:8). Никада није дата битнија изјава од ове – Бог је љубав. Ово је дубока изјава. Не само да Бог воли; Он јесте љубав. Његова природа и суштина су љубав. Љубав прожима Његово биће и надахњује све друге Његове особине, чак и Његов гнев и љутњу. Када Бога видимо као љутог, можда треба да шватимо да је Његова велика љубав филтер за Његову љутњу.

Можда треба такође да разумемо да се Бог никада не љути на своју децу, оне који су дошли Христу по вери за опроштење греха. Сав Његов гнев био је упућен ка сопственом Сину на крсту и Он никада неће бити љут на оне за које је Христос умро. Бибија нам говори да „Бог презире злобу бездушника" (Псалам 7:11), али они који припадају Христу нису „зли" Ми смо савршени у Божијим очима, јер, кад Он гледа у нас, Он види Исуса. „Онога који није знао греха Бог је учинио грехом за нас, да ми у њему постанемо праведност Божија″ (2. Коринћанима 5:21). Сав Божији гнев према греху био је искаљен на Исусу на крсту и Он неће више никада бити љут на нас,ако смо поверовали у Христа. Он је то учинио због своје велике љубави према онима који су његови.

Чињеница да је Бог љубав не искључује Његов свети захтев за савршенством. Међутим, пошто је љубав, Он је послао Христа да умре на крсту уместо нас и то, потпуно, задовољава Божији захтев за савршенством. Пошто је љубав, Бог је обезбедио начин да човек не буде вше одвојен од Њега грехом, већ да може да ступи у однос са њим као добродошли члан Божије породице, постављеним у тој породици, због завршеног Христовог дела на крсту (Јован 1:12; 5;24).

Ако, чак и када знамо ове ствари, и даље видимо Бога као љутог и оног који се намеће, можда нисмо сигурни у наш однос са Њим.Библија нас охрабрује „испитајте сами себе — да ли сте у вери″ (2. Коринћанима 13:5). Ако сумњамо да заиста припадамо Христу, треба само да се покајемо и тражимо од Њега да нас спасе. Он ће нам опростити наш грех и даће нам свог Светог Духа који ће живети у нашим срцима и који ће нас уверити да смо Његова деца. Када будемо уверени да смо Његови, можемо му се приближити читајући и проучавајући Његову реч и тражећи да нам се покаже онаквим какав јесте. Бог воли сваког од нас и жели да нас лично познаје. Уверио нас је да, ако га тражимо свим срцем, сигурно ћемо га наћи (Јеремија 29;13; Матеј 7:7-8). Онда ћемо га заиста познавати, не као наметљивог и љутог, већ као Оца пуног благодати и љубави.

EnglishВрати се на Српску страну

Како да избацим из ума слику наметљивог и љутог Бога?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries