settings icon
share icon
Питање

Да ли Бог опрашта велике грехе? Хоће ли Бог опростити убици?

srpski
Одговор


Многи људи погрешно верују да Бог опрашта „мале” грехе као што су лагање, љутња и нечисте мисли, али не опрашта „велике” грехе као што су убиство и прељуба. То није истина. Не постоји толико велики грех који Бог не може да опрости. Када је Исус умро на крсту, Он је платио казне свих грехова целог света (1. Јованова 2:2). Када особа поверује у Исуса Христа за спасење, сви његови греси су опроштени. То укључује прошле, садашње и будуће, мале или велике. Исус је умро да плати цену за све наше грехе и када их једном опрости, сви су опроштени (Колошанима 1:14; Дела 10:43).

Сви смо ми згрешили (Римљанима 3:23) и заслужујемо вечну казну (Римљанима 6:23). Исус је умро за нас, да плати казну уместо нас (Римљанима 5:8). Свакоме ко верује у Исуса Христа за спасење је опроштено, без обзира које грехе је починио (Јован 3:16). Убица или прељубник ће вероватно сносити озбиљније последице (правне, у односима итд) за своја зла дела, него неко ко је „само” лагао. Али греси једног убице или прељубника су у потпуности и трајно опроштени од тренутка када он поверује и поузда се у Христа.

Овде није одлучујући фактор величина греха; већ величина искупљујуће Христове жртве. Ако је проливена крв безгрешног Божијег Јагњета довољна да покрије све грехе милиона људи који би икада поверовали у Њега, онда не постоји ограничење за величину или тип покривеног греха. Када је рекао „Свршено је”, греху је дошао крај, обезбеђено је потпуно искупљење, задовољење и опроштење, склопљен је мир и постигнуто је откупљење од свих грехова. Спасење је било осигурано и потпуно; ништа није потребно њему додати, нити је то могуће. Христово дело спасења учињено је у потпуности без људске помоћи и не може се укинути.Врати се на Српску страну

Да ли Бог опрашта велике грехе? Хоће ли Бог опростити убици?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries