settings icon
share icon
Питање

Да ли је Бог непристрасан?

srpski
Одговор


На сву срећу, за нас, Бог није непристрасан. Бити непристрасан значи да сви добију они што заслужују. За многе људе непристрасност значи да према свима будеш непристрасан. Када би Бог у потпуности био непристрасан, сви бисмо провели вечност у паклу, плаћајући за своје грехе, што је тачно оно што заслужујемо. Сви смо згрешили против Бога (Римљанима 3:23) и зато заслужујемо смрт (Римљанима 6:23). Да смо добили оно што заслужујемо, завршили бисмо у ватреном језеру (Отривење 20:14-15). Међутим, Бог није непристрасан већ је милостив и добар, тако да је послао Исуса Христа да умре на крсту уместо нас, и преузме, уместо нас, казну коју заслужујемо (2. Коринћанима 5:21). Све што је потребно је да верујемо у Њега, и бићемо спасени, биће нам опроштено, и добићемо на небу вечни дом (Јован 3:16).

Међутим, упркос Божијој благодати препуној љубави, нико не може да сам поверује (Римљанима 3:10-18). Бог мора да нас привуче Себи да бисмо веровали (Јован 6:44). Бог не привлачи све, само одређене које је суверено позвао (Римљанима 8:29-30; Ефесцима 1:5,11). То није „фер" са наше тачке гледишта, јер изгледа да се Бог не опходи према свима на исти начин. Међутим, Бог не мора никога да изабере. Да поновим, било би сасвим фер да сви проведу вечност у паклу. То што Бог спасе неке није нефер према онима који остану неспасени, јер добијају тачно оно што заслужују.

Они које је Бог одабрао примају Божију љубав и благодат. Међутим, када Бог привуче наше срце и отвори нам ум, сви имамо могућност да одговоримо на откривење творевине (Псалам 19:1-3), као и на глас савести коју је ставио у нас (Римљанима 2:15) и да се окренемо Богу. Они који то не ураде, примиће оно што заиста заслужују зато што су га одбацили. Они који га одбаце, примају казну која је фер (Јован 3:18, 36). Они који верују примају много више, и много боље од онога што заслужују. Међутим, нико није кажњен више него што заслужује. Они који верују примају много више, и много боље од онога што заслужују. Да ли је Бог непристрасан? Није. Хвала Богу што је Он нешто много више од непристрасног Бога. Бог је благодатан, милостив и опрашта – али такође је и свет, правичан, и праведан.Врати се на Српску страну

Да ли је Бог непристрасан?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries