settings icon
share icon
Питање

Може ли хришћанин да буде под клетвом? Допушта ли Бог да верник буде под клетвом?

srpski
Одговор


Библија каже: “Као врабац кад прхне и ласта кад одлети, тако клетва незаслужена неће доћи” (Приче Соломунове 26:2). То значи да бесмислене клетве немају ефекта. Бог не дозвољава да његова деца буду проклета. Он је суверен. Нико нема моћ да прокуне онога кога је Бог благословио. Само Бог може да изрекне осуду.

О враџбинама се у Библији увек говори у негативном контексту. У 5. Мојсијевој врачари се сврставају у исту групу с онима чија су дела одвратна Господу, а то су жртвовање деце, вештичарење, гатање, хороскоп и призивање мртвих. У Михеју 5:12 пише да ће Бог уништити оне који врачају и гатају. У Откривењу 18 налазимо да ће врачање бити део преваре у којој ће учествовати антихрист и велики град Вавилон (с. 21-24). У последњим временима превара ће бити толико јака да би могла чак да заведе и верне да нема Божије заштите (Матеј 24:24). Бог ће на самом крају времена уништити сотону и све оне који га следе (Откривење 19-20).

Хришћанин се наново рађа као нови човек у Исусу Христу (2. Коринћанима 5:17). Ми смо стално у присутности Светог Духа који живи у нама и штити нас (Римљанима 8:11). Зато не треба да бринемо да ли ће неко да нас прокуне. Врачање, вештичарење, бацање урока и вуду магија немају моћ над нама јер долазе од сотоне, а знамо да је „већи онај који је у вама него онај који је у свету“ (1. Јованова 4:4). Бог је победио сотону, а ми смо ослобођени да бисмо прослављали Бога без страха (Јован 8:36). „Господ је видело моје и спасење моје; кога да се бојим? Господ је крепост живота мог; кога да се страшим?” (Псалам 27:1).Врати се на Српску страну

Може ли хришћанин да буде под клетвом? Допушта ли Бог да верник буде под клетвом?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries