settings icon
share icon
Питање

Зашто толико хришћана нема сталан библијски поглед на свет?

srpski
Одговор


Библијски поглед на свет је посматрање целокупног света са библијске тачке гледишта. Он представља основни хришћански систем веровања по питању смисла живота, Божије природе, извором истине и другим темељним концептима. Ипак, поглед на свет многих хришћана није библијски доследан. Они могу прилазити неким питањима са библијског становишта, али не и сваком питању.

Постоје многи могући разлози зашто неки хришћани немају доследан библијски поглед на свет:

1) Не познају шта Библија каже. Не познају Реч. Ако неко не зна шта библија говори о светости људског живота, на пример, биће тешко за њега да стекне библијски поглед по том питању. Образовање је кључно за оне који немају довољно знања.

2) Они одбацују шта Библија говори о неким стварима. Ако онај који исповеда да је хришћанин не верује ономе што Библија говори, биће немогуће да има аутентични библијски поглед на свет. За оне који су против тога, кључна ствар је покајање.

3) Више се брину за то шта свет мисли о њима, него за оно што Бог мисли. „Страх човеку поставља замку" (Изреке 29:25). Верник који посматра свет са библијског становишта признаје да он није од овог света. Исус је рекао: „Кад бисте били од овога света, свет би љубио своје; али како нисте од овога света, него сам вас ја изабрао од света, због тога вас свет мрзи" (Јован 15:19; види, такође, 17:14). Када верник почиње да склапа компромисе са светским начином размишљања, губи фокус са Божије перспективе. За оне који се плаше, кључ лежи у храбрости.

4) Они су млаки у својој посвећености Христу. Као црква у Лаодикеји, која није „ни хладна, ни врућа" (Откривење 3:15) и није вољна да заузме став за Христа. За млаке, кључ лежи у посвећености.

5) На њих утичу светске лажи. Од времена Адама и Еве, Сатана користи своју способност да обмане и збуни (Постање 3:1-7; Откривење 12:9). Моћно оружје у Сатанином арсеналу је и идеја да је Бибљиа књига митова, да је пуна грешака и да јој не треба веровати. Сатана жели да убеди људе да Библија није више релевантна и да су њени закони и принципи застарели. Многи у цркви су под утицајем таквог размишљања. За обмануте, кључ лежи у разазнавању.

6) Пољуљани су околностима и сумњају у Божија обећања. У Матеју 14, када је Петар иступио из чамца да би ходао на води, он је показивао библијски поглед на свет; Исус је био извор сваке моћи. Међутим, Петар се усредсредио на море узбуркано због олује, његов поглед на свет се променио; можда су таласи моћнији од Исуса. За оне који сумњају, вера је кључ.

Да бисмо имали постојан бибљиски поглед на свет, морамо да се вратимо Библији и да се придражавамо обећања које нам је Бог дао, јер нам свет ништа не нуди (Лука 9:25; Јован 12:25; Матеј 6:19).

EnglishВрати се на Српску страну

Зашто толико хришћана нема сталан библијски поглед на свет?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries