settings icon
share icon
Питање

Да ли треба да верујем да је Библија без грешке да бих био спасен?

srpski
Одговор


Не спасавамо се вером у надахнутост или непогрешивост Библије, већ вером у Господа Исуса Христа као Спаситеља од греха (Јован 3:16; Ефесцима 2:8-9; Римљанима 10:9-10). С друге стране, једино кроз Библију можемо да спознамо истину о Исусу Христу и Његовој смрти и васкрсењу за наше добро (2. Коринћанима 5:21; Римљанима 5:8). Не морамо да верујемо у све у Библији да бисмо били спасени, али треба да верујемо у Исуса Христа какав је објављен у Библији. Апсолутно би требало да се држимо Библије као Божије Речи и верујемо у све што она научава.

Кад људи постану хришћани и спасу се, генерално веома мало тога знају о Библији. Спасење је процес који почиње разумевањем наше грешности а не непогрешивости Библије. Наше савести нам говоре да нисмо у стању да стојимо пред светим Богом на основу сопствених заслуга. Знамо да нисмо довољно праведни за то тако да се окрећемо ка Њему и прихватамо жртву Његовог Сина на крсту као плату за наше грехе. Поуздамо се у њега. Од тог тренутка имамо потпуно нову природу, чисту и неискварену грехом. Божији Свети Дух живи у нашим срцима, који нас запечати за целу вечност. Од тада па надаље, сваким дано све више волимо и слушамо Бога. Део овог „напредовања“ је свакодневна храна Његове Речи да бисмо расли и јачали у свом ходу са Њим. Само Библија има моћ да такво чудо изведе у нашем животу.

Ако се поуздамо у Особу и дело Господа Исуса Христа, као што Библија учи, спасени смо. Међутим, када се поуздамо у Исуса Христа Свети Дух и даље делује у нашим срцима и умовима, и убедиће нас да је Библија истинита и да треба да јој верујемо (2. Тимотеју 3:16-17). Ако има сумњи у нама у вези са непогрешивошћу Библије најбољи начин да то решимо је да питамо Бога да нам да сигурност и поуздање у Његову Реч. Он је више него вољан да одговори онима који га искрено траже целим срцем (Матеј 7:7-8).Врати се на Српску страну

Да ли треба да верујем да је Библија без грешке да бих био спасен?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries