settings icon
share icon
Питање

Шта Библија каже о исцељењу?

srpski
Одговор


Исаија 53:5, који се поново цитира у Првој Петровој 2:24, је кључни стих о исцељењу који се често погрешно швата и примењује. “Али Он би рањен за наше преступе, избијен за наша безакоња; кар беше на њему нашега мира ради, и раном његовом ми се исцелисмо” (Исаија 53:5). Реч која се преводи са “исцељен” може да означава било духвно или физичко исцељење. Међутим, контекст Исаије 53 и Прве Петрове 2 чини јасним да се овде говори о духовном исцељењу. Прва Петова 2:24 каже: “Он је на свом телу понео наше грехе на дрво, да се опростимо грехова и да живимо за праведност; његовим ранама сте исцељени.” Стих говори о греху и праведности, а не болести. Тако да, да си “исцељен” означава да ти је опроштено и да си спашен, а не физички излечен.

Библија посебно не повезује фижичко исцељење са духоним. Много пута, људи бивају фижички исцељени када поверују у Христа – али се ово не дешава увек. Понекад је Божија воља да исцели, понекад није. Апостол Јован нам даје исправну перспективу: “И ово је поуздање које имамо у Њега; да нас слуша ако шта молимо по Његовој вољи. И када знамо да нас слуша кад што молимо, знамо да стварно имамо оно што смо од Њега искали” (Прва Јованова 5:14-15). Бог још увек чини чуда. Бог још увек исцељује људе. Болести, заразе, бол, и смрт су још увек реалност овог света. И уколико се Господ не врати у наредних педесетак година, скоро сви они који су живи данас ће умрети, и већина њих (укључујући хришћане) ће умрети због последица неког физичког проблема( болести, повреде). Није увек Божија воља да нас исцели фижички.

У крајњој линији, наше физичко исцељење нас чека на небу. На небу, неће више бити бола, болести, патње или смрти (Откривење глава 21). Сви ми треба да будемо мање забринути за своје физичко здравље на овом свету, а више да се бринемо за наше духовно стање (Римљанима 12:1-2). Онда, можемо да усредсредимо своја срца на небо и када више не будемо морали да се бринемо за наше физичке проблеме, Откривење 21:4: “Па ће отрти сваку сузу с њихових очију и неће више бити смрти, ни жалости, ни вике ни бола, јер оно прво прође.”Врати се на Српску страну

Шта Библија каже о исцељењу?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries