Melyik az a legfiatalabb kor, amelyben elfogadhatjuk Jézust Megváltónknak?


Kérdés: Melyik az a legfiatalabb kor, amelyben elfogadhatjuk Jézust Megváltónknak?

Válasz:
Az üdvösségnek nincs minimum korhatára. Jézus maga mondta: „Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek, mert ilyeneké a mennyek országa" (Máté 19:14). Mihelyst a gyermek elég idős ahhoz, hogy megértse, hogy bűnt követett el (Róma 3:23), hogy Jézus meghalt a bűnei eltörléséért (Róma 5:8, 6:23), és hogy Jézusba kell vetnie a hitét az üdvössége szempontjából (János 3:16), elég idős ahhoz, hogy megtérjen.

Nem kell minden apró részletét értenie az üdvösség tanából. Fontos, hogy a szülők megbizonyosodjanak arról, hogy a gyermek érti az alapokat (amiket fent leírtunk), de az ApCsel 16:31 ígérete egyformán igaz felnőttre és gyermekre: „Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz."

A kisgyermekek, akár hívő, akár hitetlen családból származnak, lehetnek Isten választottai, lehet, hogy Krisztus vére megváltotta őket, és hordozhatják a Szentlélek munkáját a szívükben, és ily módon mennybe mehetnek. Hogy milyen korban jutnak el erre a felismerésre, az gyermektől függ. Vannak kisgyermekek, akiknek lágy szívük van, és amikor meghallják, hogy Jézus meghalt értük, rögtön ráébrednek bűnös természetükre, és késztetést éreznek, hogy eszerint válaszoljanak. Vannak viszont keményebb lelkületű gyermekek, akik csak jóval idősebb korban élik ezt meg. Csak az Úr ismeri a szív gondolatait, és mi bízunk abban, hogy Jézus azért jött, hogy a maga tökéletes akaratának megfelelően, a tökéletes időben „megkeresse és megtartsa az elveszettet" (Lukács 19:10).

English
Vissza a magyar oldalra
Melyik az a legfiatalabb kor, amelyben elfogadhatjuk Jézust Megváltónknak?