settings icon
share icon
Kérdés

Az utolsó időkben lesz Jeruzsálemben egy külön templom?

Válasz


A Biblia említ néhány eseményt az utolsó időkben, amelyekre egy jeruzsálemi templomban kerül sor (Dániel 9:27, Máté 24:15). A 2Thesszalonika 2:4 az Antikrisztusra utalva azt mondja, hogy „Ez majd ellene támad, és fölébe emeli magát mindennek, amit istennek vagy szentnek mondanak, úgyhogy beül az Isten templomába is, azt állítva magáról, hogy ő isten." Mielőtt az utolsó idők néhány eseményére sor kerülne, lennie kell egy templomnak Jeruzsálemben. Ez lesz a harmadik templom – az elsőt Salamon építtette, a másodikat Zorobábel, és ezt bővítette ki Heródes.

De van egy „kis" probléma: a muszlim Szikladóm ott helyezkedik el, ahol a zsidó templomnak kellene állnia. A muszlimok azt vallják, hogy Mohamed erről a helyről ment fel a mennybe, és ezért ez a legszentebb muszlim szentély. A jelenlegi politikai hangulatot tekintve elképzelhetetlen, hogy a zsidók elfoglalnák ezt a helyet, és templomot építenének rá. De a nyomorúság előtt és alatt épülni fog egy templom, valószínűleg az Antikrisztus és Izrael közti szövetség eredményeként (Dániel 9:24-27).

A zsidó templom megépítése bizonyos jele lesz az utolsó időkre vonatkozó próféciák beteljesedésének. Az Antikrisztus a nyomorúság ideje alatt fogja megszentségteleníteni a templomot azzal a pusztító utálatossággal, amelyről Krisztus beszél a Márk 13:14-ben. Az elragadtatás bármelyik pillanatban bekövetkezhet – a templom újjáépítésére ehhez nincs szükség –, ezért fontos, hogy készen álljunk.

EnglishVissza a magyar oldalra

Az utolsó időkben lesz Jeruzsálemben egy külön templom?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries