settings icon
share icon
Kérdés

Mi fog történni az utolsó időkről szóló próféciák alapján?

Válasz


A Biblia rengeteget beszél az utolsó időkről. Szinte mindegyik könyve tartalmaz próféciákat az utolsó időkre vonatkozólag. Mindezeket rendszerbe foglalni igen bonyolult feladat. Álljon itt azoknak az eseményeknek egy rövid összefoglalása, melyek a Biblia szerint az utolsó időkben történni fognak:

Jézus Krisztus az újjászületett hívőket, a Gyülekezethez tartozókat (azaz az újszövetségi szenteket) elviszi a Földről az elragadtatás néven ismert esemény során (1 Tessalonika 4:13-18; 1 Korintus 15:51kk). Ezek a hívők Krisztus ítélőszéke előtt földi munkájuk és szolgálatuk alapján megjutalmaztatnak, vagy jutalom nélkül maradnak, de nem kárhoznak el csupán a szolgálataik és engedelmességük elmulasztása miatt (1 Korintus 3:11-15; 2 Korintus 5:10).

Az Antikrisztus (fenavad) kerül hatalmora és hét évre szóló békeszerződést köt Izraellel (Dániel 9:27). Ezt a hét éves időszakot ismerjük Nagy Nyomorúság néven. A Nyomorúság alatt borzasztó háborúk törtnek ki, éhínségek, járványok és természeti katasztrófák pusztítanak. Isten ki fogja árasztani a bűn és a gonoszság miatti haragját. A Nyomorúság alatt érkezik majd az Apokalipszis Négy Lovasa, a hét pecsét, trombita és serleg ítéletei.

Körülbelül a Nyomorúság félidejében az Antikrisztus megszegi az Izraellel kötött békeszerződést és hadat üzen neki. Az Antikrisztus megszentségteleníti a templomot és felállíttatja saját magát ábrázoló képmását a templomban, hogy azt imádják (Dániel 9:27; 2 Tessalonika 2:3-10). A Nyomorúság második felét hívjuk a Nagy Nyomorúságnak.

A hétéves Nyomorúság végén az Antikrisztus egy végső rohamot indít majd Jeruszálem ellen, mely az Armageddóni csatában fog összpontosulni. Jézus Krisztus visszatér, és elpusztítja az Antikrisztust és seregeit és a Tüzes Tóba veti (Jelenések 19:11-21). Akkor Krisztus megkötözi a Sátánt ezer évre és földi királyságában uralkodik ezer évig (Jelenések 20:1-6).

Az ezeréves időszak végeztével a Sátán eloldoztatik, de csak hogy újból vereséget szenvedjen és a Tüzes Tóba vettessen (Jelenések 20:7-10). Krisztus ekkor ítélkezik a hitetlenek felett (Jelenések 20:10-15) a Nagy Fehér Trónnál, és a Tüzes Tóba veti őket. Krisztus ekkor kezdi uralkodását az Új Égen és az Új Földön – ez lesz a hívők örök lakhelye. Ott nem lesz többé bűn, szomorúság vagy halál. Az Új Jeruzsálem is ekkor fog aláereszkedni az égből (Jelenések 21-22 részek).

EnglishVissza a magyar oldalra

Mi fog történni az utolsó időkről szóló próféciák alapján?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries