settings icon
share icon
Kérdés

Mit fogunk csinálni a mennyben?

Válasz


A Lukács 23:43-ban Jézus azt mondja: „Bizony, mondom néked, ma velem leszel a paradicsomban." Az itt használt szó a paradeiszosz, amelynek jelentése „park, vagy konkrétan egy édenkert (az eljövendő boldogság helye, paradicsom)". A görög paradeiszosz szót a héber pardes szóból vették át, amelynek jelentése „park – erdő, gyümölcsös" (Strong). Jézus azt mondta: „ma velem leszel a paradeiszoszban", nem azt, hogy „en nephele", ami görögül felhőket jelent. Ennek az a lényege, hogy Jézus a „park" jelentésű szót használta. Nem akármilyen parkról van szó, hanem „Isten paradeiszoszáról" vagy Isten kertjéről (Jelenések 2:7). Az szerinted unalmas hely? Amikor egy parkra gondolsz, az unalom jut eszedbe?

Jézus azt mondta: „Az Urat, a te Istenedet imádd és csak neki szolgálj" (Máté 4:10). Érdemes megjegyezni, hogy Jézus nem azt mondta, hogy dicsérni kell és szolgálni. Ha csak egy rövid pillantást is vetünk a Bibliában a dicséret szóra, rögtön látjuk, hogy ez egy cselekvésre utal, és többnyire éneklésre utal. Az imádat azonban a szívből jön. Az imádat dicséretben nyilvánul meg. Isten szolgálata imádat, és a Szentírás világosan kijelenti, hogy a mennyben Istent fogjuk szolgálni. „...szolgái szolgálnak néki" (Jelenések 22:3, Károli).

A bűn miatt ebben az életben nem tudjuk teljes mértékben szolgálni Istent, de a mennyben „semmi elátkozott nem lesz többé" (Jelenések 22:3). Többé nem leszünk a bűn átka alatt, ezért a mennyben bármit teszünk, az az imádat kifejezése lesz. Soha semmi más nem fog minket motiválni, mint az Isten szeretete. Mindent az Isten iránti szeretetünk fog motiválni, és indítékainkat nem fogja a bűnös természetünk beszennyezni.

Mit fogunk tehát csinálni a mennyben? Egyrészt tanulni fogunk. „Ugyan ki értette meg az Úr szándékát, vagy ki lett az ő tanácsadójává?" (Róma 11:34). „Benne van a bölcsesség és ismeret minden kincse elrejtve" (Kolossé 2:3). Isten „a magasságos és felséges, a ki örökké lakozik" (Ézsaiás 57:15, Károli). Isten nagyobb az örökkévalóságnál, és egy örökkévalóságra lesz szüksége, hogy „képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztusnak minden ismeretet meghaladó szeretetét" (Efezus 3:18-19). Más szóval, soha nem fogjuk abbahagyni a tanulást.

Isten igéje azt mondja, hogy a paradicsomban nem leszünk egyedül. „...úgy ismerek majd, amint én is megismertettem" (1Korinthus 13:12). Ez arra utalhat, hogy nemcsak ismerni fogjuk barátainkat és családtagjainkat, hanem „teljesen" fogjuk őket ismerni. Más szóval, a mennyben nem lesz szükség titkolózásra. Nem lesz semmi, amiért szégyenkeznünk kéne. Nem lesz semmi rejtegetnivalónk. Egy örökkévalóság áll majd rendelkezésünkre, hogy időt töltsünk egy oly nagy sokasággal, „amelyet megszámlálni senki sem tudott, minden nemzetből és törzsből, népből és nyelvből" (Jelenések 7:9). Nem csoda, hogy a menny a végtelen tanulás és ismerkedés helye lesz. Csak az egy örökkévalóságig fog tartani, míg mindenkit megismerünk!

Minden elképzelésünket arról, hogy mit fogunk csinálni Isten örök parkjában, a mennyben, felül fogja múlni az, amikor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: „Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a világ kezdete óta számotokra elkészített országot" ( Máté 25:34). Bármit is fogunk tenni, biztosak lehetünk abban, hogy minden képzeletünket meg fogja haladni, és csodálatos lesz!

EnglishVissza a magyar oldalra

Mit fogunk csinálni a mennyben?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries