settings icon
share icon
Kérdés

Mi az új ég és az új föld?

Válasz


Sokan rosszul tudják, hogy milyen is a menny valójában. A Jelenések 21. és 22. fejezete pontos képet fest arról, hogy milyen lesz az új ég és az új föld. Az utolsó idők eseményei után a jelenlegi ég és föld el fog tűnni, és egy új fog eljönni helyette. Az új föld lesz az örök lakhelye a hívőknek. Az új föld a „menny”, ahol örökké élni fogunk. Az új földön található majd az Új Jeruzsálem, a mennyei város. Az új föld lesz az a hely, ahol a kapuk gyöngyből, az utcák aranyból lesznek.

A menny — az új föld — egy szószerinti hely, ahol megdicsőült testünkben fogunk élni (1 Korinthus 15:35–58). Az az elképzelés, miszerint a menny a „felhőkben van”, nem a Bibliából származik. Az a gondolat, hogy „szellemként fogunk repkedni a mennyben”, szintén nem bibliai. A hívők által megismerhető menny egy új és tökéletes bolygó lesz; itt fognak lakni. Az új föld mentes lesz a bűntől, a gonosztól, a betegségektől, a szenvedéstől és a haláltól. Hasonló lesz majd a mostani földhöz, vagy talán ez lesz újjáterermtve, de mentes lesz a bűn átka alól.

És mit tudunk az új égről? Fontos megjegyezni, hogy eredetileg az „ég” az égboltot és a világűrt jelenttette, valamint Isten királyságát, ahol Ő lakik. Tehát, amikor a Jelenések 21:1 megemlíti az új eget, az arra utal, hogy az egész világmindenség újjá lesz teremtve — új föld, új ég és új világűr. Ebből arra lehet következtetni, hogy a menny is újjá lesz teremtve, hogy minden tiszta lappal indulhasson ismét, akár testi, akár szellemi dolog az. Lesz vajon lehetőségünk belépni a mennybe az örökkévalóságban? Valószínűleg, de várnunk kell rá, hogy megtudhassuk. Meg kell engednünk, hogy Isten szava formálja a gondolatainkat a mennyről.

EnglishVissza a magyar oldalra

Mi az új ég és az új föld?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries