settings icon
share icon
Kérdés

Mi Az üdvösség terve/ üdvösség útja?

Válasz


Éhes vagy? Nem fizikai értelemben éhes, hanem van-e éhséged valami többre az életben? Van valami mélyen benned, ami úgy tûnik, sosem elégedett? Ha igen, akkor Jézus az út! Jézus ezt felelte: „Én vagyok az a kenyér! Én adok életet! Aki hozzám jön, nem fog éhezni soha! Aki hisz bennem, nem szomjazik soha többé!” (János 6:35).

Össze vagy zavarodva? Úgy tûnik sosem találsz az életben egy ösvényt vagy célt? Úgy tûnik, mintha valaki leoltotta volna a villanyt, és nem találod a kapcsolót? Ha igen, akkor Jézus az út! „Én vagyok a világ világossága. Aki engem követ, nem a sötétségben él, hanem a világosságban, amely az örök élet.” (János 8:12).

Érezted már valaha úgy, hogy ki vagy zárva az életbõl? Próbáltál már sok ajtót, és csak azt találtad, ami mögöttük van az üres, és értelmetlen? Keresed a bejáratot egy megelégítõ élethez? Ha igen, Jézus az út! Jézus hirdette: „Igen, én vagyok a kapu, ezért aki rajtam keresztül megy be, az biztonságban lesz, szabadon járhat ki és be, és jó legelõt talál” (János 10:9).

Mások mindig cserbenhagynak? A kapcsolataid sekélyesek és üresek? Úgy tûnik, mindenki kihasználni próbál téged? Ha igen, Jézus az út! Jézus mondta: „Én vagyok a Jó Pásztor, aki a saját életét adja a juhokért. Ismerem a juhaimat, és a juhaim ismernek engem.” (János 10:11,14).

Gondolkodsz-e azon, mi történik ezután az élet után? Belefáradtál már abba, hogy olyan dolgokért éld az életed, amelyek csak elrohadnak, vagy elrozsdásodnak? Kételkedsz abban néha, hogy az életnek van valami értelme? Élni akarsz, miután meghaltál? Ha igen, Jézus az út! Jézus kihirdette: „Én vagyok a Feltámadás és az Élet. Aki hisz bennem, akkor is élni fog, ha már meghalt. Aki pedig él és hisz bennem, az soha nem hal meg” (János 11:25-26).

Mi az út? Mi az igazság? Mi az élet? Jézus így válaszolt: „Én vagyok az út, az igazság és az élet! Az Atyához csakis rajtam keresztül lehet eljutni.” (János 14:6).

Az éhség amit érzel, szellemi éhség, és csak Jézus tudja betölteni. Jézus az egyetlen, aki el tudja venni a sötétséget. Jézus az ajtó egy megelégítõ élethez. Jézus az a barát és pásztor, akit keresel. Jézus az élet- ebben a világban és a következõben. Jézus az üdvösség útja!

Annak az oka, hogy éhséget érzel, annak az oka, hogy úgy tûnik, el vagy veszve a sötétségben, annak az oka, hogy nem találod az élet értelmét az, hogy el vagy választva Istentõl. A Biblia mondja nekünk, hogy mindnyájan vétkeztünk, tehát el vagyunk választva Istentõl (Prédikátor 7:20; Róma 3:23). Az ûr, amit a szívedben érzel az, hogy Isten hiányzik az életedbõl. Arra lettünk teremtve, hogy Istennel kapcsolatunk legyen. A bûnünk miatt el vagyunk választva ettõl a kapcsolattól. Még ennél is rosszabb, a bûnünk következménye számunkra, hogy el leszünk választva Istentõl az egész örökkévalóságban, ebben az életben, és a következõben (Róma 6:23; János 3:36).

Hogyan lehet ezt a problémát megoldani? Jézus az út! Jézus magára vette a bûnünket (2 Korintus 5:21), Jézus meghalt a helyünkben (Róma 5:8), felvéve az ítéletet, amelyet mi érdemlünk. Három nap múlva Jézus feltámadt a halálból, bizonyítva gyõzelmét a bûn és a halál felett (Róma 6:4-5). Miért csinálta? Maga Jézus válaszolta meg ezt a kérdést: „Nincs annál nagyobb szeretet, mint amikor valaki az életét adja a barátaiért” (János 15:13). Jézus meghalt, hogy mi élhessünk. Ha a hitünket Jézusba helyezzük, bízva az õ halálában, mint a bûneinkért való fizetségben, akkor minden bûnünk meg van bocsátva, és el van mosva. A szellemi éhségünk megelégszik. A villany fel lesz kapcsolva. Belépésünk lesz egy megelégítõ élethez. Ismerni fogjuk az igazi legjobb barátunkat, és jó pásztorunkat. Tudni fogjuk, hogy életünk lesz, miután meghalunk-feltámadt élet a mennyben az örökkévalóságig Jézussal!

”Mert Isten úgy szerette az embereket, hogy az egyszülött Fiát adta oda cserébe értük, hogy aki hisz a Fiában, az ne pusztuljon el, hanem örök életet kapjon” (János 3:16).

Döntést hoztál Krisztus mellett annak alapján, amit itt olvastál? Ha igen, kérlek kattints a lentebb lévő “Ma elfogadtam Krisztust” gombra.

EnglishVissza a magyar oldalra

Mi Az üdvösség terve/ üdvösség útja?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries