settings icon
share icon
Kérdés

Mi a Rómaiakhoz írt levél- út az üdvösséghez?

Válasz


A Rómaiakhoz írt levél-út az üdvösséghez az üdvösség jó híre elmagyarázásának egy módja, a Rómaiakhoz írt levélbõl idézett igeverseket használva. Ez egy egyszerû, mégis erõteljes módszer annak elmagyarázására, miért van szükségünk üdvösségre, hogyan gondoskodott Isten az üdvösségrõl, hogyan kaphatunk üdvösséget, és mik az üdvösség eredményei.

Az elsõ igevers a A Rómaiakhoz írt levél- út az üdvösséghez- ben a Róma 3:23: „Hiszen minden ember vétkezett, és emiatt nem méltó arra, hogy Isten dicsõségében részesüljön. Mindannyian tettünk olyan dolgokat, amelyek Istennek nem tetszenek. Senki sem ártatlan. A Róma 3:10-18 részletes képet ad arról, hogyan néz ki a bûn az életünkben. A második igevers a Rómaiakhoz írt levél-út az üdvösséghez-ben a Róma 6:23 a bûn következményeirõl tanít- „A bûn szolgálatáért járó bér a halál, Isten kegyelmének ingyen ajándéka ellenben az örök élet-Urunkban, Krisztus Jézusban”. Az az ítélet amit a bûneinkkel megkerestünk, a halál. Nem csak fizikai, hanem örök halál!

A harmadik igevers a A Rómaiakhoz írt levél-út az üdvösséghez-ben ott veszi fel újra a fonalat, ahol a Róma 6:23 abbahagyta: „Isten kegyelmének ingyen ajándéka ellenben az örök élet Urunkban, Krisztus Jézusban.” A Róma 5:8 hirdeti: „Isten azonban azzal mutatta meg, mennyire szeret bennünket, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor mi még bûneinkben éltünk”. Jézus halála kifizette a bûneink árát. Jézus feltámadása bizonyítja, hogy Isten elfogadta Jézus halálát, mint a bûneinkért való fizetséget.

A negyedik megálló a Rómaiakhoz írt levél-út az üdvösséghez-ben a Róma 10:9 „Ha tehát megvallod, hogy Jézus az Úr, mert a szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta õt a halálból, akkor üdvözülsz”. Jézus értünk történt halála miatt annyit kell tennünk, hogy hiszünk benne, bízunk az Õ halálában, mint a bûneinkért való fizetségben-és meg fogunk menekülni! A Róma 10: 10 ismét mondja: „mert mindenki megmenekül, aki segítségül hívja az Úr nevét” Jézus meghalt, hogy kifizesse a bûneinkért a büntetést, és megmentsen minket az örök haláltól. Az üdvösség, a bûnök bocsánata mindenki számára elérhetõ, aki bízni fog Jézus Krisztusban, mint Urában és Megváltójában. A Rómaiakhoz írt levél- út az üdvösséghez utolsó vonatkozása az üdvösség eredményei. A Róma 5:1- ben van ez a csodás üzenet: „Most tehát Isten elfogadott bennünket a hitünk alapján. Ezért Urunk, Jézus Krisztus által békességben élünk”. Jézus Krisztus által Istennel békével teljes kapcsolatunk lehet. A Róma 8:1 tanítja nekünk: „Ezért már nem fenyegeti büntetõ ítélet azokat, akik a Krisztus Jézusban élnek. Jézus értünk történt halála miatt soha nem leszünk elítélve a bûneinkért. Végül a miénk Isten e drága ígérete a Róma 8: 38-39-bõl: „Mert Isten szeretetétõl semmi, de semmi nem tud minket elválasztani- ebben egészen biztos vagyok! Sem halál, sem élet, sem angyalok, sem az uralkodó szellemek, sem ami most van, vagy ami ezután következik, sem azok, akiknek hatalmuk van, semmi, ami a magasságban vagy a mélységben van, semmiféle teremtmény sem választhat el bennünket Isten irántunk való szeretetétõl, amely Urunkban, Jézus Krisztusban mutatkozott meg”.

Szeretnéd követni a Rómaiakhoz írt levél-az üdvösséghez vezetõ utat? Ha szeretnéd, akkor itt egy egyszerû imádság a számodra, amelyet Istenhez imádkozhatsz. Ennek az imának az elmondása annak egy módja, ahogyan elmondod Istennek, hogy Jézus Krisztusban bízol az üdvösségedért. Maguk a szavak nem fognak megmenteni. Csak a Jézus Krisztusban való hit hozhat üdvösséget. „Isten, tudom, vétkeztem ellened, és megérdemlem az ítéletet. De Jézus Krisztus magára vette a büntetést, amelyet én érdemlek, így a Benne való hit által bocsánatot kaphatok. A te segítségeddel a bizalmamat beléd helyezem az üdvösségért. Köszönöm csodálatos kegyelmedet, és megbocsátásodat- az örök élet ajándékát! Ámen!”

Döntést hoztál Krisztus mellett annak alapján, amit itt olvastál? Ha igen, kérlek kattints a lentebb lévő “Ma elfogadtam Krisztust” gombra.

EnglishVissza a magyar oldalra

Mi a Rómaiakhoz írt levél- út az üdvösséghez?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries