settings icon
share icon
Kérdés

Hogyan szerezhetek bizonyosságot üdvösségem felől?

Válasz


Honnan tudhatod biztosan, hogy megmenekülsz? Nézd csak meg az 1 János 5:11-13-at: “Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban. Ezt azért írtam nektek, akik hisztek Isten Fia nevében, hogy tudjátok: örök életetek van. Kik azok, akiké a Fiú? Azok, akik hittek Neki és elfogadták Őt (János 1:12). Ha tiéd Jézus, tiéd az élet. Az örök élet. Nem múlandó, hanem örök.

Isten azt akarja, hogy biztosak legyünk üdvösségünk felől. Nem élhetjük úgy keresztény életünket, hogy azon rágódunk, vagy tűnődünk, vajon valóban meg lettünk-e mentve, vagy sem. Ez az, amiért a Biblia ennyire világosan érthetővé teszi a megváltás tervét. Higgy az Úr Jézus Krsiztusban, és üdvözülsz (János 3:16; ApCsel 16:31). Hiszed, hogy Jézus Krisztus a Megváltó, hogy Ő azért halt meg, hogy elszenvedje a bűneidért való büntetést (Róma 5:8; 2Kor 5:21)? Egyedül Benne bízol üdvösségedért? Ha válaszod igen, akkor megváltott vagy! A bizonyosság azt jelenti: “minden kétséget kizáróan”. Amint Isten szavát szívedbe zárod, “minden kétésget kizáróan” tied az örök élet ténye és valósága.

Jézus maga állítja ezt azokról, akik hittek benne: Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből. Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből. (Ján 10:28-29) Ez ismét nagy hangsúlyt helyez az “örök” szóra. Az örök élet már csak ilyen – örökké tart. Senki sincs, még te magad sem, aki elvehetné tőled a megváláts Krisztus Isten által adott ajándékát.

Memorizáld ezeket a verseket. Azért rejtjük Isten szavait a szívünkbe, hogy ne vétkezzünk ellene (Zsolt 119:11), s ebben a kétkedés is benne foglaltatik. Örülj hát annak, amit Isten Szava mond neked: kétségek helyett bizonyosságban élhetünk! Ezt pedig Jézus saját szavaiból meríthetjük, miszerint megváltott állapotunk soha nem lesz megkérdőjelezve. A mi bizonyosságunk Isten Krisztus által felénk kifejezett szeretetére alapul. Júdás 24-25: “Annak pedig, aki megőrizhet titeket a botlástól, és dicsősége elé állíthat feddhetetlenségben, ujjongó örömmel: az egyedül üdvözítő Istennek a mi Urunk Jézus Krisztus által: dicsőség, fenség, erő és hatalom öröktől fogva, most és mindörökké. Ámen.”

EnglishVissza a magyar oldalra

Hogyan szerezhetek bizonyosságot üdvösségem felől?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries