settings icon
share icon
Kérdés

Hinnem kell-e, hogy a Biblia tévedhetetlen, ha üdvözülni szeretnék?

Válasz


Nem azáltal van üdvösségünk, hogy hiszünk a Biblia ihletettségében vagy tévedhetetlenségében. Azáltal üdvözülünk, ha hisszük, hogy az Úr Jézus Krisztus megvált bennünket a bűneinkből (János 3:16; Efézus 2:8–9; Róma 10:9–10). Ugyanakkor viszont csak a Bibliából informálódhatunk Jézus Krisztusról, arról, hogy nevünkben meghalt és feltámadt (2 Korinthus 5:21; Róma 5:8). Nem kell mindent elhinnünk a Bibliában ahhoz, hogy üdvözüljünk, de hinnünk kell Jézus Krisztusban, akit a Biblia tár elénk. Ragaszkodnunk kell a Bibliához, mint Isten szavához, és hinnünk kellene minden bibliai tanításban.

Amikor valaki megtér, általában nagyon keveset tud a Bibliáról. Az üdvösség olyan folyamat, ami saját bűnös állapotunk belátásával, nem pedig a Biblia tévedhetetlenségének a megértésével kezdődik. Lelkiismeretünk azt diktálja, hogy saját érdemünk alapján nem állhatunk meg a szent Isten előtt. Tudjuk, hogy nem vagyunk elég igazak ehhez, így hozzá fordulunk, és elfogadjuk a Fia által bűnünkért a kereszten bemutatott áldozatát. Teljes bizodalmunkat őbeléje vetjük. Ettől a pillanattól kezdve teljesen új természetünk van, amit nem szennyezett be a bűn. Isten Szent Szelleme a szívünkben él, elpecsétel bennünket az örökkévalóságra. Naponta egyre jobban engedelmeskedünk Istennek, ettől a ponttól kezdve így haladunk előre. Ennek az előrehaladásnak része az is, hogy naponta az ő Igéjével táplálkozunk, és erősítjük a vele való járásunkat. Egyedül a Bibliának van hatalma véghezvinni életünkben ezt a csodát.

Ha hiszünk és bízunk az Úr Jézus Krisztus személyében és munkájában, ahogy a Biblia tanításában őt látjuk, akkor üdvözülünk. Amikor Jézus Krisztusba vetjük bizalmunkat, a Szent Szellem kezd munkálkodni a szívünkben és elménkben, és ő fog meggyőzni bennünket arról, hogy a Biblia igaz és méltó az elfogadásunkra (2 Timóteus 3:16–17). Ha elménkben kételyeink vannak a Biblia tévedhetetlenségével kapcsolatban, akkor ennek a kezelésére a lehető legjobb mód, ha megkérjük Istent, hogy adjon bizonyosságot és bizalmat az ő Szava iránt. Isten hajlandó választ adni azoknak, akik őt őszintén, teljes szívből keresik (Máté 7:7–8).

EnglishVissza a magyar oldalra

Hinnem kell-e, hogy a Biblia tévedhetetlen, ha üdvözülni szeretnék?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries