settings icon
share icon
Kérdés

Bűn, ha az embernek szexuális fétise van? Bűn, ha az ember érintett a szexuális fetisizmusban?

Válasz


A szexuális fétis általában a test egy bizonyos része, például a lábak iránti kiemelt figyelmet, vonzalmat jelenti. A fétisek a vonzalomtól egészen az abszolút megszállottságig terjednek. Felmerül tehát a kérdés, hogy vajon helytelen-e az, ha valakinek szexuális fétise van? A válasz a kérdést feltevő személy családi állapotától, valamint a szexuális fétis kiélésének mértékétől függ.

Névértéken semmi rossz nincs abban, ha valaki egy bizonyos testrészt különösen vonzónak talál. A Biblia kimondja, hogy testünk csodálatos teremtés (Zsoltárok 139:14). A házasság keretein belül semmi rossz nincs abban, ha egy férj és/vagy feleség kiemelt figyelemmel tünteti ki házastársa testének egy-egy részét. Bár néhány fétis nagyon furcsának tűnhet, nincs olyan testrész, ami a férj és a feleség viszonyában “tiltott” volna, amennyiben az adott fétis a “kölcsönös beleegyezés” alapján áll (1.Korinthusbeliekhez 7:5). A házasságon belül csak akkor válna bűnössé egy szexuális fétis, ha az megszállottsággá (bálvánnyá) nőné ki magát, vagy ha az adott fétis zavarná a házastársat, esetleg annak kiélése bármilyen módon ellenkezne az ő akaratával. E témához kapcsolódva, kérjük olvasd el a “Mi megengedett/nem megengedett egy házaspárnak a szexben?” című cikkünket az oldalunkon.

Egy nem házas ember számára sem helytelen, ha egy-egy bizonyos testrész iránt vonzalmat táplál. A házasulatlan embernek azonban különösen ügyelnie kell arra, hogy ez a vonzalom nehogy kéjvággyá váljon. Amint a vonzalom egy erkölcstelen tettre való vágyakozássá alakul, az már bűn. Az ellenkező nem iránti vonzalom normális és természetes. Újra hangsúlyozzuk, nem magával a vonzalommal van gond. De ahogy Jézus mondta: “Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne paráználkodjál! Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében” (Máté 5:27-28).

Bizonyos fétisek egyesek számára rendkívül furcsának tűnnek. A házasság keretein belül és a kölcsönös beleegyezés talaján azonban nem helytelen, ha valakinek szexuális fétisei vannak. A kulcs a megszállottság-, a kéjvágy-, és a házastárs kényelmetlen helyzetbe hozásának elkerülésében rejlik. A házasulatlan emberek esetében a szexuális fétist azonban a lehető legnagyobb mértékben vissza kell szorítani. Egy olyan ártalmatlan dolog, mint például a lábak iránti vonzalom, könnyen kéjvágyba fordulhat át, az pedig szexuális erkölcstelenségbe torkollhat. A Rómabeliekhez írt levél 6:19 igeverse így szól: “...a miképen oda szántátok a ti tagjaitokat a tisztátalanságnak és a hamisságnak szolgáiul a hamisságra: azonképen szánjátok oda most a ti tagjaitokat szolgáiul az igazságnak a megszenteltetésre.”

EnglishVissza a magyar oldalra

Bűn, ha az embernek szexuális fétise van? Bűn, ha az ember érintett a szexuális fetisizmusban?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries