settings icon
share icon
Kérdés

A szex sms-ezés bűn?

Válasz


A “szex sms-ezés” voltaképp obszcén kifejezéseket tartalmazó sms-váltás – félreérthetetlen, szexuális célzatú üzenetek és/vagy fényképek küldése, legtöbbször azok fogadására alkalmas mobiltelefonok között. A szex sms-ezést egyesek teljesen ártalmatlannak tartják. Hiszen végtére csak néhány mondat, és esetleg egy pár kép küldéséről van szó. Nem mintha az ember valóban házasságtörést vagy paráznaságot követne el, nem igaz?

Máté evangéliumának 5:28 igeversében ez áll: “Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.” Az itt felvázolt erkölcsi irányvonal azt is magában foglalja, ahogyan a nők a férfiakra néznek és vice versa. Teljesen világos, hogy ebben az igeszakaszban Jézus egyenlőségjelet tesz a kéjvágy és a házasságtörés közé. Annak ténye tehát, hogy “csupán szavakról vagy képekről van szó”, nyilvánvalóan lényegtelen Isten számára. Hogy a szívünkben mi van, az számít. A Kolossébeliekhez írt levél 3:5 igeverse arra hív fel minket, hogy “öldököljünk meg” mindent, ami a földi természetünkhöz tartozik, beleértve a szexuális erkölcstelenséget, a tisztátalanságot, a bujaságot és a gonosz vágyakat.

A Galátziabeliekhez 5:19-21 igerésze az e témát érintő engedetlenség súlyos következményeit tárja fel előttünk: “A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság... melyekről előre mondom néktek, a miképen már ezelőtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.”

De mégis mi a helyzet a házaspárok közötti szex sms-ezéssel? A férj és felesége közötti szex sms-ezés gyakorlatilag nem minősülne bűnnek, mivel a kielégítő szexuális élet – melynek akár a szex-sms is részét képezheti – Isten ajándéka a házaspároknak. Ettől azonban még nem tanácsos. Soha nem tudhatjuk biztosra, ki olvassa el üzeneteinket, vagy ki nézi meg a képeinket. Lehetséges, hogy valaki véletlenül meglátja vállunk fölött házastársunk meztelen fotóit, és ez ennek következtében vágy gerjed benne. Valószínűtlennek hangzik? A Jakab 1:14-15 igerésze szerint: “Hanem mindenki kísértetik, a mikor vonja és édesgeti a tulajdon kívánsága. Azután a kívánság megfoganván, bűnt szűl; a bűn pedig teljességre jutván halált nemz.”

Figyelembe véve azon közelmúltbeli leleplezéseket, melyek fényt derítettek arra, hogy a kormányok képesek monitorozni a mobiltelefon- és internetforgalmat, valamint a hackerek azon képességét, hogy lehallgassák a személyes kommunikációt, ajánlott óvatosnak lennünk a telefonok és az internethez kapcsolódó eszközök használatával. Még ha nem is szex sms-ezünk, akkor is szembe kell nézzünk személyes adataink ellopása és az adatvédelmi kiskapuk lehetséges veszélyeivel.

Legjobb, ha az 1.Korinthusbeliekhez 10:31 igevers tanácsát követjük: “Azért akár esztek, akár isztok, akármit cselekesztek, mindent az Isten dicsőségére míveljetek.”

EnglishVissza a magyar oldalra

A szex sms-ezés bűn?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries