settings icon
share icon
Kérdés

Szereti Isten Sátánt?

Válasz


Nem, Isten nem szereti Sátánt, és nekünk sem kell szeretnünk őt. Isten nem szereti azt, ami gonosz és szentségtelen. Sátán megtestesíti mind ezeket a tulajdonságokat. Ő az ellenségetek (1 Péter 5:8); a gonosz (Máté 6:13); a hazugság atyja (János 8:44); a mi atyánkfiainak vádolója (Jelenések 12:10); a kísértő (1.Thesszalonikabeliekhez 3:5); büszke, romlott, és erőszakos (Ézsaiás 14:12-15); minden igazság ellensége (Apostolok cselekedetei 13:10); a cselszövő (Efézusbeliekhez 6:11); a tolvaj (Lukács 8:12); és számos más elfordult dolog. Ő valójában minden, mit Isten utál. Sátán szíve eltökélt és szilárd Isten gyűlöletében, így ítélete elvégeztetett, pusztulása bizonyos. A Jelenések könyvének 20. fejezete leírja Isten jövőbeli tervét Sátánt illetően. A Sátán iránt tanúsított szeretet nem része ennek a tervnek.

Jézus parancsolata, mely felszólít minket ellenségeink szeretetére (Máté 5:44) az evilágbeli társas viszonyaink vezérlőelve kell legyen. Szeretjük Istent, valamint szeretjük az embereket (ellenségeinket is), akik Isten képére teremtettek. A Szentírásban sehol sem találunk felhívást a szent angyalok szeretetére, a gonosz angyalok szeretetéről nem is beszélve.

Mivel Sátán mindenben az ellenpontja annak az Istennek, akit mi szeretünk, nem szerethetjük Sátánt. Ha mégis így tennénk, kényszerszerűen gyűlölnünk kellene Istent, hiszen a bűn a szentség ellentettje.

Isten már elhatározta, hogy Sátánnak nem ad kegyelmet. Ezzel szemben mi, a kereszten kinyilvánított önfeláldozó isteni szeretet megajándékozottjai vagyunk. Amint Isten szerető gondoskodásában megváltotta az emberiséget bűneiből, úgy Sátánt nyilvános gyalázat tárgyává tette (Kolossébeliekhez 2:15). Isten ítélete Sátán felett az emberek iránt gyakorolt végemehetetlen szeretetének kifejezése, annak szerves része.

EnglishVissza a magyar oldalra

Szereti Isten Sátánt?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries