settings icon
share icon
Kérdés

Mit jelent személyes kapcsolatban lenni Istennel?

Válasz


Személyes kapcsolatba akkor kerülhetünk Istennel, amikor felismerjük, hogy szükségünk van rá, belátjuk, hogy bűnösök vagyunk, és hit által elfogadjuk Jézus Krisztust mint Megváltónkat. Isten, aki mennyei Atyánk, mindig is közel akart lenni hozzánk, azaz kapcsolatra vágyott velünk. A bűnbeesést megelőzően (1Mózes 3. rész) Ádám és Éva közelről és személyesen ismerték Istent. Vele jártak az Édenkertben, és közvetlenül beszélhettek vele, ám a bűn mindnyájunkat elválasztott Istentől.

Sokan nem tudják, nem ismerik fel, vagy nem értékelik, hogy Jézus a legcsodálatosabb ajándékot adta nekünk: lehetőséget arra, hogy ha benne bízunk, Istennel tölthessük az örökkévalóságot. „Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.” (Róm 6:23) Isten Jézus Krisztus személyében emberré lett, hogy magára vegye bűneinket, megöljék, majd feltámadjon, ezzel bizonyítva a bűn és a halál fölött aratott győzelmét. „Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak” (Róm 8:1). Ha elfogadjuk ezt az ajándékot, Isten is el tud fogadni bennünket, s így kapcsolatba léphetünk vele.

Az Istennel való személyes kapcsolat azt jelenti, hogy az Úr helyet kap a mindennapi életünkben. Imádkozunk hozzá, olvassuk Igéjét és elmélkedünk fölötte, mégpedig azért, hogy jobban megismerhessük Őt. Bölcsességért könyörgünk (Jak 1:5) hiszen ez a legbecsesebb érték, amely valaha is a mienk lehet. Elévisszük a kéréseinket, és Jézus nevében kérünk tőle (Jn 15:16). Jézus annyira szeret bennünket, hogy kész volt az életét adni értünk (Róm 5:8), s így hidalta át a szakadékot Isten között és köztünk.

Mennybemenetele után a Szent Szellemet is elküldte hozzánk, hogy Vigasztalónk legyen. „Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat, én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét, akit a világ nem kaphat meg, mert nem látja őt, nem is ismeri; ti azonban ismeritek őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz." (Jn 14:15-17). Jézus a halála előtt ígérte mindezt. Később eljött a Szent Szellem, s azóta is közel van mindenkihez, aki őszintén keresi. A Szent Szellem a hívők szívében lakik, és soha nem távozik el tőlük. Megvigasztal bennünket, igazságokra tanít, és átformálja a szívünket. Isten Szelleme nélkül semmi esélyünk nem lenne felvenni a harcot a gonosszal és a kísértésekkel szemben. Mivel azonban itt van, átadhatjuk neki az irányítást az életünk fölött, s ennek köszönhetően ilyen gyümölcsöket teremhetünk: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség és önmegtartóztatás (Gal 5:22-23).

Nem olyan nehéz személyes kapcsolatba kerülni Istennel, mint talán gondolnánk, és nincs rá semmiféle titkos recept. Amint Isten gyermekeivé válunk, máris megkapjuk a Szent Szellemet, aki munkálkodni kezd a szívünkben. Fontos, hogy szüntelenül imádkozzunk, olvassuk a Bibliát és eljárjunk egy Biblia-hívő közösségbe – mindezek segítik lelki növekedésünket. Úgy lehetünk kapcsolatban Istennel, ha bízunk benne, hogy minden napon átsegít bennünket, és elhisszük, hogy Ő a megtartónk. A változások nem jelentkeznek ugyan azonnal, de idővel meglátjuk őket, és minden igazság világossá válik a számunkra.

EnglishVissza a magyar oldalra

Mit jelent személyes kapcsolatban lenni Istennel?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries