settings icon
share icon
Kérdés

Az 1Mózes 3-ban szereplő kígyó a sátán volt?

Válasz


Igen, az 1Mózes 3-ban szereplő kígyó a sátán volt. Sátán vagy kígyóként jelent meg, vagy megszállta a kígyót, vagy elhitette Ádámmal és Évával, hogy a kígyó beszél velük. A kígyók nem tudnak beszélni. A Jelenések 12:9 és 20:2 kígyóként utal a sátánra. „Megragadta a sárkányt, az ősi kígyót, aki az ördög és a Sátán, megkötözte ezer esztendőre" (Jelenések 20:2). „És levettetett a hatalmas sárkány, az ősi kígyó, akit ördögnek és Sátánnak hívnak, aki megtéveszti az egész földkerekséget; levettetett a földre, és vele együtt angyalai is levettettek" (Jelenések 12:9).

Noha a Biblia nem mondja ki egyértelműen, hogy a kígyó fel tudott-e állni és tudott-e járni az átok előtt, úgy tűnik, hogy a többi hüllőhöz hasonlóan négy lábon járt. Ez a legjobb magyarázat az 1Mózes 3:14-re, mely szerint „Akkor ezt mondta az Úristen a kígyónak: Mivel ezt tetted, átkozott légy minden állat és minden mezei vad közt: hasadon járj, és port egyél egész életedben!" Az a tény, hogy a kígyó az átok következtében örökre a hasán kell járjon és a föld porát kell egye azt jelenti, hogy a kígyót mindenkor megvetik és lenézik mint gonosz és utálatos teremtményt, és megvetés és lenézés tárgyának fogják tartani.

Miért átkozta meg Isten a kígyót, ha tudta, hogy valójában Sátán vitte bűnre Ádámot és Évát? A kígyó sorsa illusztráció. A kígyó egy nap ugyanarra a sorsra jut, mint maga Sátán (Jelenések 20:10, Ezékiel 28:18:19).

EnglishVissza a magyar oldalra

Az 1Mózes 3-ban szereplő kígyó a sátán volt?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries