settings icon
share icon
Kérdés

Mit mond a Biblia a reinkarnációról?

Válasz


A reinkarnáció fogalma minden alapot nélkülöz a Bibliában, amely világosan tanítja, hogy miután meghalunk, ítélet alá esünk (Zsidók 9:27). A Biblia sehol nem említi, hogy az embernek lenne második esélye az életre, vagy visszajönne más emberként vagy állatként. Jézus azt mondta a bűnözőnek a kereszten, hogy „ma velem leszel a paradicsomban", nem azt, hogy „Új lehetőséget kapsz az életre a földön." A Máté 25:46 konkrétan kimondja, hogy a hívők átmennek az örök életbe, a hitetlenek pedig az örök kárhozatra. A reinkarnáció évezredek óta népszerű elképzelés, de a keresztyének és a judaizmus hívei soha nem fogadták el, mert ellentmond a Szentírásnak.

Az egyetlen szakasz, amelyet némelyek fel szoktak hozni bizonyítékként a reinkarnációra az a Máté 17:10-12, amely keresztelő Jánost Illéssel kapcsolja össze. Ez a szakasz azonban nem azt mondja, hogy keresztelő János Illés reinkarnációja volt, hanem hogy beteljesítette volna Illés eljövetelének próféciáját, ha a nép hitt volna a szavainak, és ezáltal hitt volna Jézusban mint Messiásban (Máté 17:12). Az emberek konkrétan megkérdezték keresztelő Jánostól, hogy ő-e Illés, és azt felelte: „Nem, nem vagyok" (János 1:21).

A reinkarnációba vetett hit egy ősi jelenség, és központi témáját képezi a legtöbb indiai vallásnak mint pl. hinduizmus, jainizmus vagy szikh vallás. Sok modern pogány (újpogány) szintén hisz a reinkarnációban, akárcsak néhány New Age mozgalom vagy spiritista vallás híve. A keresztyének számára azonban a reinkarnáció minden kétséget kizáróan bibliátlan, és mint ilyent, el kell utasítani.

EnglishVissza a magyar oldalra

Mit mond a Biblia a reinkarnációról?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries