settings icon
share icon
Kérdés

Hogyan növekedhetek hitben?

Válasz


Minden hívő arra vágyik, vagy arra kellene vágyjon, hogy növekedjen a hitben. De azok, akik átadták életüket Krisztusnak, rájöttek, hogy a siker nem a saját emberi erőfeszítéseinkből származik, mert mindig belebukunk. Az 1Korinthus 4:7 így emlékeztet: „Mert ki tesz téged különbbé? Mid van, amit nem kaptál? Ha pedig kaptad, mit dicsekszel, mintha nem kaptad volna?" Isten nélkül a magunk forrásaira kell hagyatkoznunk, amelyek büszkeséggel, makacssággal, közömbösséggel, érzéketlenséggel és bukással járnak együtt. Az egyetlen személy, akire számíthatunk, hogy sosem okoz csalódást, az Isten (Zsidók 13:5).

Ha el akarunk kezdeni hitben Istennel járni, bele kell ásnunk magunkat az igéjébe (Róma 10:17, 1Péter 2:2). Meg kell ismernünk szeretetét, igazságosságát, irgalmát és tervét. Kapcsolatot kell kialakítanunk vele, hogy Fia, Jézus Krisztus által személyesen megismerhessük (János 17:3). Kérnünk kell, hogy jelentse ki magát számunkra, és változtasson meg. A Biblia azt ígéri, hogy ha keressük Istent, megtaláljuk (Máté 7:7). Ha pedig hagyjuk, akkor új emberré formál minket, aki megismerheti az Ő akaratát (Róma 12:2). Késznek kell lennünk meghalni a régi énünknek, és el kell engednünk a büszkeségünket és önzésünket, amik oly sokáig távol tartottak tőle. Miközben Isten megváltoztat, megtanuljuk a Szentlélek gyümölcsét teremni, aki minden hívőben benne lakozik (Galata 5:22-23, János 14:17). Ahogy a Lélekben járunk, engedvén, hogy vezesse az életünket, elkezdünk bízni benne. „Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb" (Kolossé 2:7).

Ahogy Isten iránti bizalmunk növekszik, meg kell tanulnunk hitbeli lépéseket tenni, kilépni a komfortzónánkból és kockáztatni. Ha hisszük, hogy Isten megtart minket arra a napra, bátran végrehajthatjuk az akaratát, bármi is legyen a következménye. Amikor kísértéssel nézünk szembe, Isten mindig ad egy kiutat, hogy ne maradjunk alul (1Korinthus 10:13). Meg kell találnunk ezt a kiutat, és amikor megtaláljuk, dicsérnünk kell Istent. Az 1Péter 1:7 azt mondja, hogy Isten próbára fogja tenni a hitünket, hogy erősebb keresztyének legyünk, és ha kiálljuk a próbát, és nem inogunk meg, nagy tisztességet nyerünk. „A hit tehát hallásból van, a hallás pedig a Krisztus beszéde által" (Róma 10:17).

EnglishVissza a magyar oldalra

Hogyan növekedhetek hitben?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries