settings icon
share icon
Kérdés

Hány évig épített Noé a bárkát? Menny ideig volt Noé a bárkában?

Válasz


Hány évig épített Noé a bárkát? A Biblia nem mondja, hogy Noé konkrétan mennyi ideig építette a bárkát. Noé első említésekor az I.Mózes 5:32-ben már 500 éves. Mikor beszáll a kész bárkába, akkor pedig 600 éves. A bárka építéséhez szükséges idő tehát legfeljebb 100 év. Egészen pontosan annyi időről van szó, ami Isten bárkaépítésre szóló felhívása (I.Mózes 6:14-21) és a vizek elszabadulása között telt el.

Menny ideig volt Noé a bárkában? Noé életének 600. évében lépett be a bárkába a második hónap 17. napján, amint azt az I.Mózes 7:11-13-ban láthatjuk. Egy jó év elteltével Noé a második hónap 27. napján hagyja el bárkát (I.Mózes 8:14-15). Ha tehát egy 360 napos Hold kalendáriumot veszünk időszámításunk alapjául, akkor Noé kb. 370 napot tartózkodott a bárkában.

Egy adott állatfajtából Mózes pontosan hány darabot vitt magával a bárkába? A Szentírás tanúsága szerint minden tiszta állatból 7 egyedet, míg tisztátlanból 2 egyedet ( I.Mózes 6:19-20;7:2-3). A tiszta kifejezést a Biblia azokra az állatokra használta, melyek megfeleltek áldozatnak. Ez az oka annak is, hogy 7 állatot vittek magukkal, így ugyanis a vízözön után is volt lehetőség áldozásra a faj fennmaradásának veszélyeztetése nélkül.

Hány ember volt pontosan Noé bárkáján? Mózes első könyvének 6-8. fejezete szerint a bárkán volt Noé, Noé felesége, Noé három fia (Sém, Hám, és Jáfet) és az ő három feleségük, azaz összesen nyolc személy tartózkodott a bárkán.

Ki volt Noé felesége? A Biblia nem tesz említést Noé feleségének a személyéről vagy a nevéről. A zsidó hagyományok szerint ez a nő Naama (I.Mózes 4:22), azonban a Biblia tanításban ez így nem szerepel, még ha meg is van esélye, hogy így van.

EnglishVissza a magyar oldalra

Hány évig épített Noé a bárkát? Menny ideig volt Noé a bárkában?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries