settings icon
share icon
Kérdés

Mit mond a Biblia a népességszabályozásról?

Válasz


A Biblia nem mond semmit a népességszabályozásról. Sőt azt mondja, hogy az emberek szaporodjanak és sokasodjanak (1Mózes 1:22,28). A Zsoltárok 127:3-5 azt mondja, hogy a gyermekek az Úr örökségét képezik, és hogy az anyaméh gyümölcse Isten jutalma.

Az írás időpontjában körülbelül 7,1 milliárd ember él a földön. Csak az amerikai Texas állam kb. 7,5 billió négyzetlábon terül el. Eszerint elméletileg az összes ember elférne Texas állam területén, és mindenkinek jutna 1.056 négyzetláb (0,098 négyzetméter) terület, minden négy tagú családnak 4.224 nl (0.392 nm). Erre mondhatja valaki, hogy nem az emberek számával van a baj, hanem az erőforrások (élelem, víz, stb.) hiányával és azok szétosztásával.

Ha a föld összes lakosa elférne Texasban, képzeld el, mennyi helyük lenne, ha szétszóródnának az egész Egyesült Államok területén. Ez elég életteret és hozzáférést biztosítana a vízhez, termőföldhöz, utakhoz és más infrastruktúrákhoz.

Természetesen vannak olyan részek az Egyesült Államokban, ahol nem lehet megélni. Azonban világszerte vannak olyan helyek, ahol sok termőföld és friss ivóvíz található. Valójában a népességet nem kellene szabályozni.

A népességszabályozás hívei általában istentelen módszerekkel kívánják megvalósítani a szabályozást, mint például abortusszal, eutanáziával és erőszakos (kényszer-)sterilizálással. Az erőszakos abortuszhoz hasonló módszerek szöges ellentétben állnak a Biblia tanításával, mely szerint az emberi élet szent. A népességszabályozás hívei olyan politikát támogatnak, amelyek azt feltételezik, hogy túl sok az ember, de a valódi problémát figyelmen kívül hagyják.

A probléma se nem a népesség számában, se nem a rendelkezésre álló erőforrásokban rejlik. A probléma a bűn. Önző, bűnös és hataloméhes emberek visszaélnek Isten teremtésével. Isten célja az volt, hogy az ember uralkodjon a teremtés többi részén (1Mózes 1:26). Az ember a föld sáfára, gondnoka kellett volna legyen, és az 1Korinthus 4:2-ből tudjuk, hogy „a sáfároktól elsősorban azt követelik, hogy mindegyikük hűségesnek bizonyuljon" (némely fordításban: megbízhatónak, a ford.). Sajnos, a korrupt kormányok ahelyett, hogy megbízhatóan gazdálkodnának az ország erőforrásaival, gyakran felhalmozzák az élelmiszert, rosszul kezelik az erőforrásokat és tékozolják a pénzt, és nem arról gondoskodnak, hogy a nép el legyen látva élelemmel. A nagy vállalatok szintén egyre nagyobb szeletet akarnak az élelmiszerkészletekből, és úgy tűnik, inkább a haszonra hajtanak, semmint a társadalom javát keresik.

A túlnépesedésre a biblikus válasz nem a kevesebb ember. Az embert kellene annyira becsülni, hogy gondoskodjunk a szükségleteiről (ld. Márk 12:31). A kapzsiság, hatalomvágy és bolondság az erőforrások rossz felhasználásához és emberek millióinak szenvedéséhez vezetnek.

EnglishVissza a magyar oldalra

Mit mond a Biblia a népességszabályozásról?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries