settings icon
share icon
Kérdés

Melyik a megfelelõ vallás számomra?

Válasz


A gyorséttermek azzal csábítanak minket, hogy megrendelhetjük tõlük az ételünket pontosan úgy, ahogyan akarjuk. Néhány kávézó több mint száz különbözõ ízesítésû és variációjú kávéval dicsekszik. Még ha házat vagy autót akarunk venni, kereshetünk olyat, amely azokkal az opciókkal, és jellemzõkkel rendelkezik, amelyeket szeretnénk. Már nem csak csokoládé, vanília, eper világban élünk. A választék a király! Szinte mindent megtalálhatsz, személyes szükségleteidnek, és ízlésednek megfelelõen.

Tehát mi a helyzet azzal a vallással, ami pont megfelel neked? Mit szólnál egy olyan valláshoz, ami mentes a bûntudattól, nem támaszt követeléseket, és nincs túlterhelve sok kellemetlen teddel, és ne teddel? Van ilyen, pontosan úgy, ahogy leírtam. De olyasvalami a vallás, amit úgy választhatunk, mint ahogy az ízesítések közül a kedvencünket választjuk ki a fagyiból?

Sok hang versenyzik a figyelmünkért, tehát miért gondolkodna valaki Jézusról úgy, mint aki Mohamed, Konfuciusz, Buddha, Charles Taze Russell, vagy Joseph Smith fölött áll? Végül is nem minden út vezet a Mennybe? Nem minden vallás ugyanolyan alapvetõen? Az igazság az, hogy nem minden vallás vezet a mennybe, pontosan úgy, ahogy nem minden út vezet Budapestre.

Egyedül Jézus beszél Isteni tekintéllyel, mert egyedül Jézus gyõzte le a halált. Mohamed, Konfuciusz, és a többiek a sírjaikban porladnak a mai napig. De Jézus a saját erejébõl kisétált a sírból három nappal azután, hogy meghalt egy kegyetlen római kereszten. Bárki akinek a halál felett hatalma van, megérdemli a figyelmünket. Bárki akinek a halál felett hatalma van, megérdemli, hogy meghallgassák.

A Jézus feltámadását alátámasztó bizonyíték lehengerlõ. Elõször is a feltámadt Krisztust több mint száz szemtanú látta. Ez bizony sok szemtanú. Ötszáz hangot nem lehet figyelmen kívül hagyni. Itt van még az üres sír ügye. Jézus ellenségeinek könnyû lett volna minden, a feltámadásról szóló beszédet megállítani azzal, hogy megmutatják Jézus oszladozó holttestét, de nem volt holttest, amit meg lehetett volna mutatniuk! A sír üres volt! A tanítványok lophatták el a testét? Aligha. Hogy megelõzzenek egy ilyen eshetõséget, Jézus sírja erõs, fegyveres katonák õrizete alatt állt. Ha meggondoljuk, a legközelebbi követõi a letartóztatásakor és a keresztre feszítésekor félelmükben elfutottak, nagyon valószínûtlen, hogy ez a rémült halászokból álló társaság kiképzett, hivatásos katonák ellenfele lehetett volna. Azt sem, hogy feláldozták volna az életüket, és mártírok lettek volna- ahogyan a legtöbbjük lett is- egy csalásért. Az egyszerû tény ez: Jézus feltámadását nem lehet kimagyarázni!

Ismét, bárki akinek a halál felett hatalma van, megérdemli, hogy meghallgassák. Jézus bizonyította a halál feletti hatalmát; tehát hallanunk kell, amit mond. Jézus azt mondja, õ az üdvösség egyetlen útja (János 14:6). Nem egy út; nem egy a sok út közül. Jézus az út.

És ugyanez a Jézus mondja, „Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok” (Máté 11:28). Kemény világban élünk, és nehéz az élet. Sokunk véres, véraláfutásos, harcban megsebzett. Egyetértesz? Tehát mit akarsz? Helyreállítást, vagy pusztán vallást? Egy élõ Megmentõt, vagy egy halott “prófétát” a sok közül? Jelentõségteljes kapcsolatot, vagy üres szertartásokat? Jézus nem egy a választások közül. Õ az egyetlen választás!

Jézus a helyes „vallás” ha megbocsátást keresel (ApCsel 10:43). Jézus a megfelelõ „vallás”, ha jelentõségteljes kapcsolatot keresel Istennel (János 10:10). Jézus a helyes „vallás”, ha a Mennyben keresel örök otthont (János 3:16). Helyezd a bizalmadat Jézus Krisztusba mind Megváltódba; nem fogod megbánni! Bízz Benne a bûneid bocsánatáért; nem fogsz csalódni.

Ha „jó kapcsolatot” akarsz Istennel, itt van számodra egy mintaimádság. Emlékeztetlek, hogy akár ez, akár más ima nem fog megmenteni. Csak az tud megmenteni, ha Krisztusban bízol. Ez az imádság egyszerûen annak egy módja, hogy kifejezd Istennek a Benne való hitedet, és megköszönd azt, hogy üdvösséget adott neked. „Isten, tudom, vétkeztem ellened, és megérdemlem az ítéletet. De Jézus Krisztus magára vette az ítéletet, amit én érdemlek, tehát hit által bûnbocsánatot kaphatok. A bizalmamat beléd helyezem az üdvösségért. Köszönöm csodás kegyelmedet, és megbocsátásodat-az örök élet ajándékát! Ámen!”

Döntést hoztál Krisztus mellett annak alapján, amit itt olvastál? Ha igen, kérlek kattints a lentebb lévő “Ma elfogadtam Krisztust” gombra.

EnglishVissza a magyar oldalra

Melyik a megfelelõ vallás számomra?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries