settings icon
share icon
Kérdés

Mi a négy lelki törvény?

Válasz


A Négy Lelki Törvény annak egy módja, ahogy megoszthatjuk az üdvösség jó hírét, amelyet Jézus Krisztusban való hit által lehet megkapni. Egy egyszerû módszer arra, hogy az Evangéliumban található fontos információt négy pontban foglaljuk össze.

A Négy Lelki törvény közül az elsõ: „Isten szeret, és csodálatos terve van az életeddel”. A János 3:16 mondja nekünk: „Mert Isten úgy szerette az embereket, hogy az egyszülött Fiát adta oda cserébe értük, hogy aki hisz a Fiában, az ne pusztuljon el, hanem örök életet kapjon. A János 10:10 mutatja meg azt, amiért Jézus eljött: „Én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bõséges életet!” Mi az, ami elválaszt bennünket Isten szeretetétõl? Mi az, ami megakadályozza, hogy túláradóan bõséges életet éljünk?

A második lelki törvény: „Az ember bûnös, és elszakadt Istentõl, ezért nem ismerheti és nem tapasztalhatja Isten szeretetét, és életére vonatkozó tervét.” A Róma 3:23 megerõsíti ezt az információt “Hiszen minden ember vétkezett, és emiatt nem méltó arra, hogy Isten dicsõségében részesüljön.” A Róma 6:23 adja meg számunkra a bûn következményét, „A bûn szolgálatáért járó bér a halál” Isten arra teremtett bennünket, hogy közösségben legyünk Vele. Azonban az ember behozta a bûnt világba, tehát el van választva Istentõl. Tönkretettük azt a kapcsolatot, amelyet Isten szeretett volna velünk. Mi a megoldás?

A Négy Lelki Törvény közül a harmadik: „Jézus Krisztus Isten egyetlen megoldása az ember bûnére. Általa megismerheted és tapasztalhatod Isten életedre vonatkozó tervét” „Jézus Krisztus által bocsánatot kaphatunk a bûneinkre, és is az Istennel való jó kapcsolat is helyreáll”. A Róma 5:8 mondja nekünk: „Isten azonban azzal mutatta meg, mennyire szeret bennünket, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor mi még bûneinkben éltünk”. Az I Korintus 15:3-4-ben van az, amit tudnunk és hinnünk kell ahhoz, hogy megmeneküljünk „Krisztus a bûneinkért halt meg- úgy, ahogyan az Írás elõre megmondta, azután eltemették, de a harmadik napon feltámadt- úgy, ahogyan az Írás elõre megmondta. A János 14:6-ban maga Jézus hirdeti, hogy Õ az üdvösség egyetlen útja. „Én vagyok az út, az igazság és az élet! Az Atyához csakis rajtam keresztül lehet eljutni.” Hogyan kaphatom meg az üdvösség e csodálatos ajándékát?

A Negyedik Lelki Törvény: „Személyesen el kell fogadnunk Jézus Krisztust megváltónknak, és Urunknak, akkor ismerhetjük meg, és tapasztalhatjuk Isten szeretetét, és életünkre vonatkozó tervét.” A János 1:12 leírja számunkra: “Akik viszont befogadták-vagyis akik hisznek benne-azoknak mind felhatalmazást és lehetõséget adott arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek”. Az ApCsel 16:31 nagyon világosan mondja: “Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülni fogsz te is, meg a családod is”. Csak kegyelem által menekülhetünk meg, csak hit által, és csak Jézus Krisztusban.

Ha bízni akarsz Jézusban, mint megváltódban, mondd ezeket a szavakat Istennek. Ezeknek a szavaknak a kimondása nem ment meg a Krisztusban való hit viszont megment! Ez az imádság egyszerûen annak egy módja, ahogy kifejezheted Istennek a Benne való hitedet, és megköszönheted neki azt, hogy üdvösséget adott neked. „Isten, tudom, hogy bûnt követtem el ellened, és ítéletet érdemlek. De Jézus Krisztus kapta azt az ítéletet, amit én érdemlek, így a Benne való hit által bûnbocsánatot kaphatok. Mostantól benned bízom az üdvösségért. Köszönöm csodálatos kegyelmed, és megbocsátásodat- az örök élet ajándékát! Ámen!”

Döntést hoztál Krisztus mellett annak alapján, amit itt olvastál? Ha igen, kérlek kattints a lentebb lévő “Ma elfogadtam Krisztust” gombra.

EnglishVissza a magyar oldalra

Mi a négy lelki törvény?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries