settings icon
share icon
Kérdés

Miért utasította Jézus arra az embereket, hogy nem meséljék el másoknak a csodáit?

Válasz


Miután meggyógyított egy leprást (Márk 1:41-42), „erélyesen rászólva azonnal elküldte, és ezt mondta neki: "Vigyázz, senkinek semmit el ne mondj"" (Márk 1:43-44). Azt gondolnánk, hogy Jézus azt akarja, hogy mindenki tudjon a csodáról. De Jézus tudta, hogy a csodák keltette népszerűség akadályozhatja a küldetését, és elfordíthatja az emberek figyelmét az üzenetről. Márk leírja, hogy pontosan ez történt. Az illető, nagy izgalmában, hogy csodálatos módon meggyógyult, engedetlenkedett. Ennek eredményeként Krisztusnak át kellett helyeznie a szolgálatát abból a városból a pusztába (Márk 1:45). „...Jézus nem mehetett többé nyíltan városba, hanem kint, lakatlan helyeken tartózkodott, és oda mentek hozzá mindenfelől."

Ezen kívül Krisztus, noha megtisztította a leprást, megkövetelte tőle, hogy engedelmeskedjen az ország törvényének: menjen rögtön a paphoz, és ne késlekedjen azzal, hogy leáll beszélgetni a gyógyulásáról. Az is lehetséges, hogy ha nem ment volna rögtön a paphoz, rossz szándékú emberek megelőzhették volna, és félrevezethették volna a papot, hogy ne higgye el a gyógyulást, mert Jézus hajtotta végre. Továbbá azért is fontos volt, hogy a pap megállapítsa a valódi gyógyulást, hogy a zsidók ne tévesszék szem elől, hogy valódi csoda történt.

Végül Jézus azt akarta, hogy az emberek ne a csodáira koncentráljanak, hanem az üzenetére és közelgő halálára. Ez ma is igaz. Isten azt szeretné, hogy inkább a Jézus Krisztus üdvözítő erejére fókuszáljunk, ne pedig a többi gyógyításra és csodára.

EnglishVissza a magyar oldalra

Miért utasította Jézus arra az embereket, hogy nem meséljék el másoknak a csodáit?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries