settings icon
share icon
Kérdés

Pontosan milyen idős volt Jézus Krisztus, mikor meghalt?

Válasz


A Biblia nem árulja el konkrétan, hogy Jézus milyen idősen halt meg, mint ahogyan születésének és halálának dátumát sem nevezi meg. Ebből kifolyólag életkorának pontos meghatározása is nehézségekbe ütközik.

Az Újszövetségben, kifejezetten a Lukács evangéliumában, lejegyzett történetet a római történelemírás adataival egybevetve arra a következtetésre jutunk, hogy Jézus Krisztus i.e. 6 és 4 között születhetett. Ugyanebből az összehasonlításból kiindulva azt is leszűrhetjük, hogy valamikor az időszámításuk szerinti 30. év környékén tette le értünk életét. Más számítások szerint azonban az sem zárható ki, hogy ez a 33. évben történt. A Jézus születéséről és haláláról rendelkezésre álló adatok alapján tehát azt mondhatjuk, hogy Krisztus a harmincas éveiben lehetett – 33 és 39 éves kor között – mikor tökéletes áldozatul felajánlotta magát bűneinkért.

A Bibliatudósok és történészek legnagyobb többsége abba az irányba tendál, hogy Jézus harmincas éveinek második felére tegye az Úr halálát és feltámadását. Figyelembe véve tehát azt, hogy a Biblia tanításából nem lehet határozott és precíz választ adni arra a kérdésre, hogy “Pontosan milyen idős volt Jézus, mikor meghalt?”, azt kell mondjuk, hogy “megközelítőleg 34 éves lehetett”.

EnglishVissza a magyar oldalra

Pontosan milyen idős volt Jézus Krisztus, mikor meghalt?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries