settings icon
share icon
Kérdés

Mikor teremtette Isten az angyalokat?

Válasz


Kicsit trükkös meghatározni, hogy mikor teremtette Isten az angyalokat, hiszen minden, ami „a világ teremtése előtt" történt, kívül esik magának az időnek a fogalmán. A tér és idő a mi világunk sajátja, nem Istené. Őt nem korlátozzák az órák, napok és évek, ahogy minket. Ami azt illeti, a Biblia azt mondja, hogy „az Úr előtt egy nap annyi, mint ezer esztendő, és ezer esztendő annyi, mint egy nap" (2Péeter 3:8).

Azt tudjuk, hogy Isten a fizikai világ megteremtése előtt teremtette az angyalokat. Jób könyvében azt olvassuk, hogy a világ teremtésekor az angyalok imádták Istent: „Hol voltál, amikor a földnek alapot vetettem? Mondd el, ha tudsz valami okosat! Tudod, ki szabta meg annak méreteit, vagy ki feszített ki fölötte mérőzsinórt? Mire vannak erősítve oszlopai, vagy ki helyezte el sarokkövét, amikor együtt vigadoztak a hajnali csillagok, és ujjongtak mind az istenfiak" (Jób 38:4-7)?

Szem előtt tartva az angyalok szerepét, arra következtethetünk, hogy Isten az emberiség teremtése előtt teremtette meg az angyalokat, mivel egyik feladatuk az, hogy szolgáló lelkek legyenek, „akik azokért küldettek szolgálatra, akik örökölni fogják az üdvösséget" (Zsidók 1:14). Azt is tudjuk, hogy az édeni események előtt léteztek, hiszen Sátán, aki korábban Lucifer angyal volt, már bukott állapotában volt jelen a kertben. Mivel azonban az angyalok egy másik funkciója az, hogy Istent imádják a trónja körül (Jelenések 5:11-14), emberi léptékkel mérve már évmilliókkal a világ teremtése előtt imádhatták és szolgálhatták Őt.

Ezért, noha a Biblia nem mondja meg konkrétan, hogy mikor teremtette Isten az angyalokat, arra valamikor a világ teremtése előtt került sor. Hogy – ugyancsak emberi léptékkel mérve – egy nappal vagy sokmillió évvel korábban, azt nem tudhatjuk biztosra.

EnglishVissza a magyar oldalra

Mikor teremtette Isten az angyalokat?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries