settings icon
share icon
Kérdés

Miért ne kövessek el öngyilkosságot?

Válasz


A szívem nagyon együttérez azokkal, akiknek olyan gondolataik vannak, hogy öngyilkossággal vetnek véget az életüknek. Ha te így érzel, akkor biztosan sok érzelem kavarog benned, például reménytelenség és kétségbeesés. Lehet, hogy a legmélyebb gödörben érzed magad, és kétled, hogy van reménysugár arra, hogy a dolgok jobbra fordulnak. Úgy tűnik, hogy senkit sem érdekel vagy senki sem érti meg, hogy honnan jössz. Nem érdemes élni... vagy mégis?

Elkeserítő érzéseket a legtöbben megtapasztalnak időnként. Amikor én érzelmi gödörben voltam olyan kérdések merültek fel bennem, hogy “Ez lenne Istennek az akarata, aki teremtett engem?” “Isten túl kicsi ahhoz, hogy segítsen rajtam?” “Túl nagyok a gondjaim számára?”

Boldogan közölhetem veled, hogy ha rászánsz néhány pillanatot arra, hogy elgondolkozz azon, hogy hagyod Istent valóban Istennek lenni most a te életedben, akkor Ő be fogja bizonyítani, hogy milyen nagy is valójában! “...mert az Istennek semmi sem lehetetlen.” (Lukács 1:37) Talán a múlt sebei fájnak annyira, hogy elborítanak az elutasítottság és elhagyatottság érzései. Ez önsajnálathoz, haraghoz, keserűséghez, bosszúálláshoz, egészségtelen félelmekhez, stb. vezethet, így a számodra legfontosabb kapcsolataid kerülnek veszélybe. Viszont az öngyilkosság csak pusztítást okoz a szeretteidnek, akiket sose bántanál; érzelmi sebeket, amik egész további életükben elkísérik őket.

Miért ne kövess el öngyilkosságot? Barátom, bármilyen rossz dolgok is legyenek az életedben, ott van a szeretet Istene aki arra vár, hogy hagyd Őt, hogy végigvezessen a kétségbeesés alagútján ki az ő csodálatos fényére. Ő a biztos reménységed. A neve Jézus.

Ez a Jézus, Isten bűntelen fia azonosul veled amikor elutasítanak és megaláznak. Ézsaiás, a próféta, ezt írta róla: “Mint vesszőszál, sarjadt ki előttünk, mint gyökér a szikkadt földből. Nem volt neki szép alakja, amiben gyönyörködhettünk volna, sem olyan külseje, amiért kedvelhettük volna. Megvetett volt, és emberektől elhagyatott, fájdalmak férfia, betegség ismerője. Eltakartuk arcunkat előle, megvetett volt, nem törődtünk vele. Pedig a mi betegségeinket viselte, a mi fájdalmainkat hordozta. Mi meg azt gondoltuk, hogy Isten csapása sújtotta és kínozta. Pedig a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg. Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta. De az ÚR őt sújtotta mindnyájunk bűnéért.” (Ézsaiás 53:2-6)

Barátom, Jézus Krisztus mindezt elszenvedte azért, hogy megbocsátást kapj a bűneidre! Bármilyen súlyos bűntudatot is cipelsz magaddal, tudd, hogy Ő meg fog neked bocsátani, ha alázatosan megbánod (elfordulsz a bűneidtől Istenhez). “Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem.” (Zsoltárok 50:15) Semmi, amit eddig tettél nem olyan rossz, hogy Jézus ne bocsátaná meg. Néhány a kiválasztott szolgái közül a Bibliában nagy bűnöket követett el, mint például gyilkosság (Mózes), házasságtörés (Dávid király), fizikai és érzelmi gyötrés (Pál apostol). Viszont megbocsátást és új, bővölködő életet találtak az Úrban. “Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.” (2 Korinthus 5:17)

Miért ne kövess el öngyilkosságot? Barátom, Isten készen áll, hogy megjavítsa, ami “eltörött”... mármint a mostani életedet, hogy leszámolj az öngyilkossággal. Ézsaiás próféta ezt írta: “Uramnak, az ÚRnak lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az ÚR. Elküldött, hogy örömhírt vigyek az alázatosaknak, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek. Hirdetem az ÚR kegyelmének esztendejét, Istenünk bosszúállása napját, vigasztalok minden gyászolót. Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, a csüggedés helyett öröméneket. Igazság fáinak nevezik őket, az ÚR ültetvényének: őt ékesítik.“ (Ézsaiás 61:1-3)

Gyere Jézushoz és hagyd, hogy Ő helyreállítsa az örömöded és hasznosságodat azzal, hogy bízol benne, hogy ő újat kezd az életeddel. “Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem!” “Nyisd meg ajkamat, Uram, és dicséretedet hirdeti szám. Hiszen a véresáldozatot nem kedveled, és ha égőáldozatot adnék is, nem vennéd szívesen. Isten előtt a töredelmes lélek a kedves áldozat. A töredelmes és megtört szívet nem veted meg, Istenem!” (Zsoltárok 51:12, 17-19)

Elfogadod az Urat Megváltódnak és Pásztorodnak? Vezetni fogja a gondolataidat és lépteidet minden egyes napon az Ő szaván, a Biblián keresztül. “Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem.” (Zsoltárok 32:8) “Nyugodt lesz az életed, bölcsesség és tudomány teszi szabaddá és gazdaggá; az ÚR félelme lesz a kincse.” (Ézsaiás 33:6) Krisztusban is lesznek nehézségeid, de most már lesz REMÉNYED is. Ő egy “olyan barát, aki ragaszkodóbb a testvérnél.” (Példabeszédek 18:24) Az Úr Jézus kegyelme legyen most veled a döntés órájában!

Ha szeretnél bízni Jézus Krisztusban, mint Megváltódban, mondd el ezeket a szavakat a szívedben Istennek: “Istenem szükségem van rád. Kérlek bocsásd meg mindazt, amit tettem. Hiszek Jézus Krisztusban és abban, hogy ő a Megváltóm. Kérlek tisztíts meg, gyógyíts meg és állítsd helyre az örömöt az életemben. Köszönöm a szeretetedet irántam és Jézus értem történt halálát.”

Döntést hoztál Krisztus mellett annak alapján, amit itt olvastál? Ha igen, kérlek kattints a lentebb lévő “Ma elfogadtam Krisztust” gombra.
EnglishVissza a magyar oldalra

Miért ne kövessek el öngyilkosságot?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries