settings icon
share icon
Kérdés

Miért bízzak a GotQuestions.org-ban?

Válasz


A modern technológia eljövetelével az információmegosztás számos új lehetőséggel bővült. Ugyanezen technológia segítségével azonban sajnos épp olyan könnyű mítoszokat, félreértéseket és pletykákat terjeszteni, mint az igazságot. Az álhírekkel, fake news-zal teli világunkban a bizalmat nehéz megteremteni. Ezért is olyan fontos a források ellenőrzése. A ”Miért bízzak meg a Got Questionsben?” így egy igen jó kérdés.

A Got Questions Ministries többféle módon igyekszik bizonyítani, hogy megbízható. Ugyanakkor jelen kérdésünknél alapvető fontosságú annak meghatározása, hogy mit is jelent a “bizalom”, különösen mikor egy olyan forrásról van szó, mint a miénk. Soha nem akarjuk, hogy valaki “csak azért” higgyen el valamit, mert a Got Questions mondta azt. Azt sem várjuk el az olvasóktól, hogy bármi, ami ellentétes a mi álláspontunkkal, alapból tévedésnek tekintsenek. Ez nem “bizalom”, hanem naivitás lenne. Mi itt a Got Questions szolgálatnál arra törekszünk, hogy az információkat bibliai igehelyekkel alátámasztva, világosan és egyenesen adjuk át. Bízunk benne, hogy az oldalon leírtakat mások is megvizsgálják (a Biblia fényében), és az ott közölteket mind relevánsnak és pontosnak találják. Azt szeretnénk tehát, hogy az emberek ilyen alapon “bíznának” a Got Questionsben, és ezek alapján tekintetnének minket megbízható és tiszteletre méltó forrásnak.

Több példát is látunk arra, hogy Jézust kihívás elé állították felhívván Őt arra, hogy igazolja tanításait. Válaszul Jézus nem azt mondta, hogy “Bízzatok bennem, mert mindezeket én mondtam”, hanem inkább a bizonyítékok három alapvető formájára mutatott rá: az emberi tanúságtételre, a valósan

bekövetkezett eseményekre, és magára a Szentírásra (János 5:31-40). Nyilvánvaló, hogy mi nem vagyunk Jézus, és nem állítjuk, hogy az Ő tekintélye szintjén állnánk. De ha az ilyen jellegű és mérvű vizsgálat az Ő tanaira is alkalmazható, akkor a mi szolgálatunkban közöltekre legalább annyira.

Mindezt szem előtt tartva három amellett szóló érvet sorolunk, hogy miért bízzunk a Got Questions

szolgálat szavahihetőségében:

Emberi tanúságtétel: Hihetetlenül sok ember találta hasznosnak és megbízhatónak az oldalunkon közölt információkat. Közülük ma már sokan önkéntesek lettek, és velünk dolgoznak, folytatva azon hagyományunkat és törekvésünket, hogy a Bibliába igaz, egyszerű betekintéseket adjunk. Webes forgalmunk nagy része olyan emberek látogatásából származik, akik próbára tették szolgálatunkat, és megbízhatónak találták azt. Rendszeresen kapunk pozitív visszajelzéseket, még olyanoktól is, akiknek bár nincs teológiai kérdésfelvetésük, de mégis értékelik a szolgálat hatását és az egész hozzáállást. Cikkeink online, nyilvános elérhetősége lehetővé teszi az objektív értékelést, ami bárki által megvalósítható, aki csak hajlandó némi időt fordítani erre.

Valós események: A Got Questions szolgálat 2002 óta folyamatosan növekszik, és világszerte emberek millióihoz jut el. Ezt nem termékek eladásával, gyógymódok felajánlásával, vagy egyébként jószándékú zagyvaságok terjesztésével érte el. Senkit sem tett gazdaggá vagy híressé. Növekedésünk ehelyett a weboldalunknak egyénekre gyakorolt hatásának köszönhető. Munkatársaink személyes elismeréseit mindig is háttérbe szorítottuk, hogy a hangsúly a Szentíráson maradhasson. Egy szervezetet persze könnyű úgy növelni, hogy nagy csindadrattát kínálunk, és pont azt mondjuk, amit az emberek hallani akarnak. A Got Questions ezzel szemben az igazság közérthető formában történő kommunikálására összpontosított, és folyamatosan és sikeresen vált naggyá a “rögös úton” haladva.

Szentírás: Nagy hangsúlyt fektetünk a Bibliára, ezért világosan jelezzük, pontosan honnan és hogyan merítünk Isten Igéjéből. Oldalunk felhasználói így mindig felügyelhetik és ellenőrizhetik a leírtakat. Ezenkívül a Got Questions szolgálat nem próbálja túlhangsúlyozni, vagy – más esetben – épp elnémítani azt, amit a Biblia mond, csupán hogy a közöltek ezáltal jobban megfeleljenek emberi preferenciáinknak. Ha egy adott témában helye van a kételynek, akkor igyekszünk azt világossá tenni. Ahol viszont a Szentírás adott tana félreérthetetlenül egyértelmű, amellett akkor is hajlandóak vagyunk kiállni, ha az kritikát vált ki. Ha ez a kritika építő jellegű, imádságban körbejárjuk azt, és hajlandóak vagyunk változtatni, ha az valóban ésszerűbb.

Általánosságban is kijelenthető, hogy a Got Questions szolgálat által taglalt kérdésekre adott válaszok megbízhatónak tekinthetőek, mert azok kipróbálták, ellenőrizve lettek és igazoltak (lásd Apostolok Cselekedetei 17:11; 1.János 4:1; 1.Thesszalonikabeliekhez 5:21; Kolossébeliekhez 2:8). A legideálisabb persze az volna, ha minden online anyagunkat olvasó ember maga is ellenőrzné azokat. Imádságos reménységünk, hogy ezek az ellenőrzések továbbra is azt mutatják majd, hogy szolgálatunk becsületesen megáll, és helyesen hasogatjuk az “igazságnak beszédét” (2.Timótheushoz 2:15). Nem is várjuk el, és nem is szeretnénk, hogy vakon vagy megfontolás nélkül mindent igaznak fogadjanak el, amit közlünk.

Nem vagyunk tévedhetetlenek, és nem is állítjuk, hogy azok volnánk. Őszintén reméljük, hogy kontentjeink, eddigi munkásságunk és hatásunk összességét tekintve idővel mások is olyan forrásnak találnak majd minket, amelyet értékelni kell, amelynek érdemes a szavára adni.

EnglishVissza a magyar oldalra

Miért bízzak a GotQuestions.org-ban?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries