settings icon
share icon
Kérdés

Mivel Ádám és Éva meztelenek voltak az Éden kertjében, feltételezhetjük, hogy mi is meztelenek leszünk a mennyben?

Válasz


Mivel Ádám és Éva a bűnbeesés előtt meztelen volt az Édenkertben (1.Mózes 3.fejezete), és mivel az újjá teremtett Földön már nem lesz átok (lásd Jelenések 22:3), így egyesek azt feltételezik, hogy mi is meztelenek leszünk az örökkévalóságban. Bár semmi kivetnivaló nem volna abban, ha a megdicsőült hívek a mennyben meztelenek lennének (ott ugyanis nem lesz kéjvágy és bujaság), mégis úgy tűnik, hogy nem meztelenül töltjük majd az örökkévalóságot.

A Biblia leírása szerint az angyali lények, de maguk a megváltottak is, valamiféle ruházatot viselnek. A Dániel látomásában megjelenő hírnök (legyen ő akár angyali lény, akár Krisztus megtestesülés előtti megjelenése) lenvászonba volt öltözve, derekán pedig a legfinomabb aranyból készült övet viselt. A Jézus sírját őrző angyalról szintén az lett lejegyezve, hogy ruhát visel: “A tekintete pedig olyan volt, mint a villámlás, és a ruhája fehér, mint a hó” (Máté 28:3).

A Jelenések könyvének 4:4 igerészében annak lehetünk tanúi, amint az Isten trónja körül álló huszonnégy vén fehér ruhát és aranykoronát visel. A Jelenések 3:5 igeverse azt is közli velünk, hogy mindaz, aki Krisztushoz tartozik, “fehér ruhákba öltözik”. A menny lakosainak bibliai ábrázolásaiban gyakran találkozunk a ruházat említésével. Arra viszont egyetlen utalás sincs, hogy bárki is ruhátlan lenne.

Nem leszünk meztelenek a mennyben, mint egykoron Ádám és Éva volt, mielőtt vétkeztek. Az ő meztelenségük ártatlanságuk és bűntelenségük volt hivatott jelezni. Mi magunk viszont sosem voltunk egy efféle bűntelen állapotban, ezért a mennybe kerülésünkkor is úgy ábrázol minket az Írás, mint akiket a Krisztus áldozata által biztosított “fehér ruha” takar be (Jelenések 3:18).

EnglishVissza a magyar oldalra

Mivel Ádám és Éva meztelenek voltak az Éden kertjében, feltételezhetjük, hogy mi is meztelenek leszünk a mennyben?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries