settings icon
share icon
Kérdés

Az a személy is részesülhet megváltásban/bűnbocsánatban, aki már felvette a fenevad bélyegét?

Válasz


A fenevad bélyege egy olyan jegy, amit a végidőkben az Antikrisztus szövetségének jeléül fognak az emberek homlokára vagy jobb kezére tenni (Jelenések 13:15-18). Ezen bélyeg nélkül senkinek nem lesz szabad semmit eladni vagy venni (Jelenések 13:17). Úgy tűnik, hogy a jegy felvétele valamilyen módon az Antikrisztus vallásos tiszteletéhez fog kötődni (Jelenések 14:9; 16:2), és mindazok, akik nem lesznek hajlandóak a fenevad képét imádni, meg fognak öletni (Jelenések 13:15).

A kérdés, mely e téma kapcsán felmerül az, hogy a fenevad bélyegét felvevő embernek lehet-e még része megváltásban. Erre a kérdésre sajnos csak “nemmel” felelhetünk. A Jelenések 14:10-11 igerésze, mely a fenevad bélyegét felvevők sorsát írja le ugyanis így hangzik: “Az is iszik az Isten haragjának borából, a mely elegyítetlenül töltetett az ő haragjának poharába: és kínoztatik tűzzel és kénkővel a szent angyalok előtt és a Bárány előtt; És az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal, a kik imádják a fenevadat és annak képét, és ha valaki az ő nevének bélyegét felveszi.”

A fenevad bélyegét felvevők végső sorsa a tüzes tóban van. De vajon miért örök kárhozatra méltó a fenevad bélyegének felvétele Isten szemében? Miért küld Isten a pokolra valakit, csak mert felvette a fenevad bélyegét? Úgy tűnik, hogy a fenevad bélyegének felvétele az Istennel szembeni szándékos szembeszegülés istenkáromló cselekedeteként értendő. A fenevad bélyegének felvétele lényegében egyenlő a Sátán dicsőítésével. Mindazok akik felveszik a fenevad bélyegét, ahelyett hogy Istennek engedelmeskednének és Jézust Krisztus elfogadnák Megváltójukként, a Sátán szolgálata mellett teszik le voksukat. Mikor a nagy nyomorúság ideje alatt az emberek így döntenek, akkor Isten engedni fog szabad akaratuknak, és örökre elválasztja Magát tőlük.

EnglishVissza a magyar oldalra

Az a személy is részesülhet megváltásban/bűnbocsánatban, aki már felvette a fenevad bélyegét?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries