settings icon
share icon
Kérdés

Mit mond a Biblia a halálos ágyon történő megtérésről?

Válasz


A legnépszerűbb megtérés a Bibliában, amely a „halálos ágyon" / utolsó pillanatban történt, az a bűnözőé, akit Jézussal együtt feszítettek keresztre (Lukács 23:39-43). Csak percekkel a halála előtt ez a bűnöző még gúnyolta Krisztust (Máté 27:44). Az utolsó pillanatban azonban megtért, és Jézust a mennyei Királynak ismerte el. Az Úr egy áldott ígéretet tett neki: „Még ma velem leszel a paradicsomban."

Habár a bűnöző példája a kereszten azt mutatja, hogy van lehetőség az utolsó percbeni megtérésre, a Biblia arra int, hogy most térjünk meg, és ne várjunk tovább. Keresztelő János így intett: „Térjetek meg, mert elközelített a mennyek országa" (Máté 3:2). Jézus azonos üzenetet hirdetett az azonnali megtérést illetően (Máté 4:17).

A Biblia figyelmeztet az élet rövidségére. „...a ti életetek olyan, mint a lehelet, amely egy kis ideig látszik, aztán eltűnik" (Jakab 4:14). Nem arra szólít fel minket a Biblia, hogy valamikor térjünk meg, hanem hogy még ma higgyünk! „Ma, ha az ő hangját halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket" (Zsidók 4:7). Egyikünk sem tudja, mennyi időnk van még hátra, vagy hogy milyen körülmények között fogunk meghalni. Lehet, hogy hirtelen, váratlanul halunk meg, ami kizárja a halálos ágyon történő megtérést. Az egyetlen ésszerű dolog az, ha még ma megtérünk és elfogadjuk Jézus Krisztust. „A kegyelem idején meghallgattalak, és az üdvösség napján megsegítettelek. Íme, most van a kegyelem ideje! Íme, most van az üdvösség napja" (2Korinthus 6:2).

EnglishVissza a magyar oldalra

Mit mond a Biblia a halálos ágyon történő megtérésről?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries