settings icon
share icon
Kérdés

Milyennek írja le a Biblia a megdicsőült testünket, ami majd a mennyben lesz a miénk?

Válasz


Míg a Biblia nem írja le részletesen, hogy milyen megdicsőült testet kapunk majd a mennyben, tudjuk, hogy az épp olyan lesz, mint Jézus feltámadt teste. Az 1.Korinthusbeliekhez 15:42-53 igerész romlandónak, becstelennek és gyengének mondja jelen emberi testünket, mindez pedig a bűn miatt van így. Megdicsőült testünk romolhatatlan, tiszteletreméltó és erős lesz. Új testünk többé nem “természetes” test lesz, ami ki van téve a romlásnak és a halálnak; “a bűn és a halál feletti diadalomban” fogunk élni, amelyet Krisztus vívott ki nekünk (1.Korinthusbeliekhez 15:57).

Mivel ez a test már romolhatatlan lesz, mely sikeresen dacol az elmúlással, így többé nem fog a betegségtől és a haláltól szenvedni, sem a hőségnek és a hidegnek, sem pedig az éhségnek és a szomjúságnak nem lesz több védtelenül kitéve. Új testünk dicső lesz, hiszen nem lesz már benne semmi szégyenletes vagy szégyellni való, ami eddig a bűn következményeként volt jelen benne. Mikor Ádám és Éva vétkezett, az első dolog, amit éreztek, az a meztelenségük miatti szégyen volt (1.Mózes 3:6-7). Bár a megdicsőült testeket a Biblia nem meztelenül, hanem fehér ruhába öltözve ábrázolja (Jelenések 3:4-5, 18), azok (a ruha alatt is) tiszták és a bűntől szennytelenek lesznek. Földi testünk sok szempontból “gyenge”. Nem csupán a gravitáció-, és az idő/tér természeti és fizikai törvényeinek vagyunk alávetve, hanem a bűn és annak minden kísértése is gyengít bennünket. Megdicsőült testünknek viszont már a minket véglegesen birtokba vevő Lélek fog erőt adni, a gyengeség pedig örökre tovatűnik.

Éppúgy, ahogy földi testünk tökéletesen alkalmas a földi életre, úgy a feltámadt testünk az örökkévalóságban való életre lett szabva. Akkor is lesz alakunk (vagyis nem válunk valami alaktalan szellemmé – a fordító megjegyzése), és testünk tapintható lesz (Lukács 24:39b-40). Valószínűleg képesek leszünk majd élvezni az ételeket, az evésre viszont már nem a testi szükség, vagy a test vágyakozása fog minket késztetni (Lukács 24:41-43). Mózeshez és Illéshez hasonlóan mi is képesek leszünk majd megmártózni Teremtőnk dicsőségében az Ő drága Fiával való közösségben (Máté 17:2-3; Filippibeliekhez 3:10). Az örökségbe kapott testünk inkább fog arra hasonlítani, amit Isten eredetileg szánt nekünk, mintsem arra, amiben jelenleg is élünk. Bűnös testünk gyengesége és erőtlensége egy csapásra elmúlik majd; az erőtlenség helyébe a Krisztussal együtt való megdicsőülés lép. Ez a dicsőség pedig a testünkre is kiterjed majd, amelyben attól fogva mindörökké lakni fogunk.

EnglishVissza a magyar oldalra

Milyennek írja le a Biblia a megdicsőült testünket, ami majd a mennyben lesz a miénk?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries