settings icon
share icon
Kérdés

Lesz-e második esély az üdvösségre az elragadtatás után?

Válasz


Néhány bibliamagyarázó úgy véli, hogy az elragadtatás után egyáltalán nincs esély. A Biblia azonban sehol sem állítja ezt vagy tesz erre utalást. Sokan fognak Krisztushoz fordulni a nyomorúság alatt. A 144.000 zsidó tanú (Jelenések 7:4) zsidó hívő. Ha senki sem jönne Krisztushoz a nyomorúság alatt, akkor hogyan fejezhetnék le az embereket a hitükért (Jelenések 20:4)? Egy igeszakasz sem mondja, hogy ne lenne esély megtérni az elragadtatás után. Sok szakasz épp az ellenkezőjét állítja.

Egy másik nézet szerint azok, akik hallották az evangéliumot és elutasították az elragadtatás előtt, nem térhetnek meg. Eszerint azok, akik a nyomorúság alatt térnek meg, az elragadtatás előtt nem hallották az evangéliumot. Ezt a nézetet a 2Thesszalonika 2:9-11-gyel támasztják alá, miszerint az Antikrisztus csodákat fog tenni, hogy elhitesse azokat, akik elvesznek, és hogy Isten maga szolgáltatja ki őket „a tévelygés hatalmának", hogy megerősítse őket hitetlenségükben. Itt az ok az, hogy „nem szerették az igazságot, hogy általa üdvözüljenek" (10.v.). Tény, hogy akik az elragadtatás előtt keményen ellenálltak az evangéliumnak, valószínűleg később is ellen fognak. És az Antikrisztus sokakat félrevezet (Máté 24:5). De az „akik nem szerették az igazságot" leírás nem feltétlenül olyanokra vonatkozik, akik hallották az evangéliumot az elragadtatás előtt. Bárkire vonatkozhat, aki teljesen elutasítja Isten üdvösségét, időtől függetlenül. Nincs tehát semmilyen szentírásbeli alapja ennek a nézetnek.

A Jelenések 6:9-11 azokról ír, akik a nyomorúság alatt mártírhalált haltak Isten igéjéért „és azért a bizonyságtételért, amelyet megtartottak". Ezek a mártírok pontosan értelmezik, amiket lának a nyomorúság alatt, és elhiszik az evangéliumot, és másokat is megtérésre és hitre szólítanak fel. Az Antikrisztus és követői nem tolerálják a tevékenységüket, és megölik őket. Ezek a mártírok olyan emberek, akik az elragadtatás előtt is éltek, de csak utána tértek meg. Ez alapján kell legyen módja a hitrejutásnak az elragadtatás után is.

EnglishVissza a magyar oldalra

Lesz-e második esély az üdvösségre az elragadtatás után?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries