settings icon
share icon
Kérdés

Honnan tudhatom, hogy mi az én lelki ajándékom?

Válasz


Nincs semmiféle varázstrükk, amely kimutathatná, hogy pontosan melyek a mi lelki ajándékaink. A Szentlélek osztogatja a lelki ajándékokat, ahogyan neki tetszik (1Korintus 12:7-11). Ugyanakkor Isten nem akarja, hogy tudatlanságban maradjunk afelől, hogy hogyan szolgáljuk Őt. A probléma az, hogy nagyon egyszerű beképzelnünk, hogy azt a lelki ajándékot kaptuk, amni a mi kedvenc szolgálati területünkhöz passzol. A lelki ajándékok nem így működnek. Isten engedelmes szolgálatra hív bennünket. Ő pedig fel is szerel minket minden szükséges ajándék(ok)kal, amely a tőle kapott feladatok elvégzéséhez szükséges.

Lelki ajándékaink felismerésének számos módja van. “Lelki ajándék tesztek” és hasonlók, bár nem bízhatunk meg bennünk feltétel nélkül, segíthetnek ebben. Másoktól jövő megerősítő visszajelzések szintén megvilágosíthatják a választ. Mások, akik látnak minket szolgálat közben, felismerhetnek ajándékokat bennünk, amelyeket mi talán természetesnek veszünk, vagy netán észre sem vesszünk. Az ima szintén fontos. Az egyedüli személy, aki valóban ismeri ezt a helyzetet az, aki adja az ajándékot: a Szentlélek maga. Kérhetjük Istent, hogy mutassa meg lelki ajándékainkat, hogy jobban használhassuk azokat az Ő dicsőségére.

Igen, Isten néhányakat tanítóknak küld így a tanítás ajándékát adja nekik. Másokat szolgálóknak hív és a segítés ajándékát adja nekik. Ugyanakkor ha már ismerjük lelki ajándékunkat, az nem mentesíthet minket azon szolgálatok alól, amelyhez nem kaptunk ajándékot. Vajon jó tudni, milyen lelki ajándékot adott nekem Isten? Persze, hogy jó. Vajon helytelen lelki ajándékainkra koncentrálni, s közben elszalasztani egyéb szolgálatokat? Igen, helytelen. Ha eltökélted, hogy Istent szolgálod, fel fog ruházni téged a szükséges lelki ajándékokkal.

EnglishVissza a magyar oldalra

Honnan tudhatom, hogy mi az én lelki ajándékom?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries