settings icon
share icon
Kérdés

Kicsoda az Antikrisztus?

Válasz


Az Antikrisztus személyével kapcsolatban sok találgatás történt. A legnépszerűbb jelöltek közé tartozik Vladimir Putin, Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök és XVI. Benedek pápa. Az Egyesült Államokban a korábbi elnökök, így Bill Clinton és George W. Bush, valamint a jelenlegi elnök, Barack Obama szerepelnek a palettán. Ki tehát az Antikrisztus, és miről fogjuk felismerni?

A Biblia semmi konkrétumot nem árul el azzal kapcsolatban, hogy honnan bukkan majd fel az Antikrisztus. Sok bibliakutató feltételezi, hogy tíz nemzet szövetségéből és/vagy egy újjászülető Római birodalomból támad majd (Dániel 7:24–25; Jelenések 17:7). Mások szerint zsidónak kell lennie ahhoz, hogy Messiásnak állíthassa magát. Mindez azonban puszta feltételezés, hiszen a Biblia nem mondja meg egyértelműen, hogy honnan vagy milyen nemzetiségi háttérből származik majd az Antikrisztus. Annyit tudunk róla, hogy egy napon meg fog jelenni. A 2 Thesszalonika 2:3–4 azt is elárulja, hogy miről ismerhetjük fel: „Senki semmiféle módon ne vezessen félre titeket. Mert az Úr napját megelőzi a hittől való elszakadás, amikor megjelenik a törvénytipró, a kárhozat fia. Ez majd ellene támad, és fölébe emeli magát mindennek, amit istennek vagy szentnek mondanak, úgyhogy beül az Isten templomába is, azt állítva magáról, hogy ő isten.”

Valószínű, hogy az Antikrisztus fellépésekor meglepetésként éri majd az akkor élő emberek többségét az Antikrisztus kiléte. Az Antikrisztus talán már ma is él, de az is lehet, hogy még nem. Luther Márton meg volt győződve afelől, hogy az akkori pápa az Antikrisztus. Az 1940-es években sokan Adolf Hitlert azonosították az Antikrisztussal. A korábbi évszázadokban is sokan hasonlóképp biztosak voltak az Antikrisztus kilétében. Mégis, mindeddig valamennyien tévedtek. Hagyjunk tehát fel a találgatással, és figyeljünk inkább arra, hogy mit mond valójában a Biblia az Antikrisztus személyéről! A Jelenések 13:5–8 versekben a következőket olvassuk: „És adatott neki nagyokat mondó és istenkáromló száj, adatott neki hatalom a cselekvésre negyvenkét hónapon át; és megnyitotta száját káromlásra Isten ellen, hogy káromolja az ő nevét és sátorát, azokat, akik a mennyben laknak. Megadatott neki, hogy hadat indítson a szentek ellen, és legyőzze őket, megadatott neki a hatalom minden törzs és nép, minden nyelv és nemzet felett: hogy imádja őt mindenki, aki a földön lakik, akinek neve nincs beírva a megöletett Bárány életkönyvébe a világ kezdete óta.”

EnglishVissza a magyar oldalra

Kicsoda az Antikrisztus?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries