settings icon
share icon
Kérdés

Ha kételkedsz az üdvösségedben, az azt jelenti-e, hogy nem vagy igazán megtérve?

Válasz


Olykor mindenki kételkedik. De nem a kétely vagy annak hiánya határozza meg, hogy hívő vagy-e. Még ha a hívő hűtlenné is válik, Isten hűséges marad (2Timóteus 2:13). Isten azt akarja, hogy biztosak legyünk az üdvösségünkben (Róma 8:38-39, 1János 5:13). Isten megígérte, hogy mindenki, aki hisz Jézus Krisztusban, üdvözül (János 3:16, Róma 10:9-10). Mindnyájan vétkeztünk, és híjával vagyunk az Isten dicsőségének (Róma 3:23). Ennek következtében halált érdemlünk és örök elszakítottságot Istentől (Róma 6:23). De Isten annyira szeretett minket, hogy meghalt helyettünk, magára véve a büntetést, amelyet megérdemeltünk (Róma 5:8). Ennek eredményeként mindenkinek, aki hisz, az üdvössége és örök biztonsága garantált.

A kétely néha jó dolog. Pál azt mondja a 2Korinthus 13:5-ben: „Önmagatokat tegyétek próbára, hogy igazán hisztek-e?!" Meg kell vizsgálnunk magunkat, hogy meggyőződjünk: Jézus valóban a Megváltónk és a Szentlélek valóban bennünk van. Ha igen, semmiképp nem veszíthetjük el az üdvösséget, amit Krisztus szerzett nekünk (Róma 8:38-39). Ha nem, akkor talán a Szentlélek próbál meggyőzni a bűnösségünkről, és arra késztetni, hogy megtérjünk, és Krisztus által megbékéljünk Istennel. Az üdvbizonyosság abból a tudatból fakad, hogy ha egyszer Krisztuséi leszünk, örök biztonságban vagyunk. Ám az igazi üdvözítő hit cselekedetekben (Jakab 2:14-26) és a Lélek gyümölcsében (Galata 5:22) nyilvánul meg. Olykor ennek a bizonyítéknak a hiánya okozza a kételyt.

Krisztusba vetetted a hitedet? Ha igen, akkor dobd el a kételyeidet, és bízz Istenben. Ha ismered Jézust mint Megváltódat, akkor kétség kívül üdvözülsz! Ha nem, akkor higgy az Úr Jézus Krisztusban, és üdvözülsz! Ha kérdésed van az üdvösséggel kapcsolatban, bátran írj nekünk, vagy látogass el a Got Eternal Life oldalunkra.

EnglishVissza a magyar oldalra

Ha kételkedsz az üdvösségedben, az azt jelenti-e, hogy nem vagy igazán megtérve?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries