settings icon
share icon
Kérdés

Keresztyén álommagyarázat? Az álmaink Istentől vannak?

Válasz


A GotQuestions.org honlap nem egy keresztyén álommagyarázó szolgáltatás. Nem fejtjük meg az álmokat. Szilárd meggyőződésünk, hogy egy álom és annak magyarázata kizárólag Isten és az adott személy közötti magánügy. Szól még Isten álmokon keresztül? A Szentírásban sokakhoz szólt Isten álomban. Példa lehet erre Jákób fia, József (1 Mózes 37:5–10); József, Mária férje (Máté 2:12–22); Salamon (1 Királyok 3:5–15); és még sokan mások (Dániel 2:1, 7:1; Máté 27:19). Jóel próféta is megprófétálta (Jóel 2:28), amit Péter apostol is idézett (Cselekedetek 2:17), hogy Isten álmokat is használni fog. Tehát a egyszerű válasz a kérdésre az, hogy igen, Isten még szól álmokon keresztül.

Ugyanakkor az már más kérdés, hogy miként alkalmazzuk ma ezt az igazságot. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a Biblia már lezárult, és már minden kinyilatkoztatásra került, amit az örökkévalóságig tudnunk kell. Ez nem azt jelenti, hogy Isten manapság már nem tesz csodát vagy nem szól álom által, hanem hogy minden, amit mond — akár álomban, látomásban, benyomásban, vagy „halk, kis hangon” —, teljes összhangban van azzal, amit az Igében már kinyilatkoztatott. Nem helyezhetjük az álmokat a Szentírás tekintélye fölé.

Ha Önnek olyan álma volt, amelyben Ön szerint Isten szólt, akkor imádságos szívvel kutassa Isten Igéjét, és így győződjék meg róla, hogy az álom nem mond ellene a Szentírásnak. Ha nem mond ellene, akkor gondolja és imádkozza át, hogy milyen választ várna el Öntől Isten az álommal kapcsolatban (Jakab 1:5). Amikor a Szentírásban valaki álmot kapott Istentől, Ő mindig egyértelműen kijelentette, hogy mit jelent az álom, akár közvetlenül a személy felé, akár egy hírnökön vagy angyalon keresztül (1 Mózes 40:5–11; Dániel 2:45, 4:19). Amikor Isten hozzánk szól, Ő azt is garantálja, hogy az üzenete jól érthető legyen.

EnglishVissza a magyar oldalra

Keresztyén álommagyarázat? Az álmaink Istentől vannak?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries