settings icon
share icon
Kérdés

Elvárja-e Isten a keresztényektől, hogy elmenjenek szavazni?

Válasz


A kérdés lényege tehát, hogy vajon kötelessége és felelőssége-e minden kereszténynek elmenni szavazni, és olyan vezetőkre leadni a voksát, akik keresztény alapelveket vallanak. Isten kétségkívül mindenek Ura, de ez nem azt jelenti, hogy nekünk semmit nem kell tennünk akaratának előremozdítása érdekében. Feladatul kaptuk, hogy imádkozzunk a vezetőinkért (1Tim 2:1-4). Szintén a politikához és a vezetéshez kapcsolódóan arra is bizonyítékot találunk a Bibliában, hogy Isten időnként nem megelégedve azzal, amilyen vezetőket választunk (Hós 8:4). Bármerre nézünk is, azt láthatjuk, hogy a világ a bűn fogságában van. Sok szenvedés az istentelen vezetőknek tudható be a földön (Péld 28:12). Az Ige arra tanítja a keresztényeket, hogy engedelmeskedjenek a legitim hatalmasságoknak mindaddig, amíg az nem ellenkezik az Úr parancsával (ApCsel 5:27-29; Róm 13:1-7). Újjászületett hívőként igyekeznünk kell olyan vezetőket választani, akik úgyszintén a Teremtő Isten vezetését követik (1Sám 12:13-25). Az életről, családról, házasságról vagy hitről szóló bibliai parancsokat tagadó jelölteket vagy ezekkel ellenkező programokat sohasem szabad támogatnunk (Péld 14:34). A keresztényeknek mindig imádkozva, valamint Isten Igéjét tanulmányozva és a lehetőségeket józanul mérlegelve kellene szavazniuk.

A világ sok országában elnyomják és üldözik a keresztény hívőket. Ezek a testvérek kormányok elnyomása alatt élnek, amelyeket nincs hatalmuk megdönteni, és amelyek gyűlölik a hitüket és szeretnék elhallgattatni a keresztényeket, de ők az életük kockáztatása árán is hirdetik Jézus Krisztus evangéliumát. Az Amerikai Egyesült Államokban ezzel szemben anélkül nyilváníthatnak véleményt és választhatják meg vezetőiket a hívők, hogy félteniük kellene magukat vagy a családjukat. Ennek ellenére az USA-ban az elmúlt választásokon öt magát kereszténynek valló személyből ketten nem éltek ezzel a jogukkal, és nem mentek el szavazni, ötből egy pedig nem is regisztráltatta magát szavazópolgárként.

Korunkban sokan feltették magukban, hogy teljesen száműzik Krisztus nevét és üzenetét a közéletből. A szavazás lehetőség az Isten szerinti kormányzás támogatására, megóvására és fenntartására. Aki lemond erről, átadja a döntést azok kezébe, akik mindenáron be akarják feketíteni Krisztus nevét. A vezetők, akiket megválasztunk – vagy akiket szó nélkül hatalmon hagyunk – óriási hatással vannak a szabadságunkra. Dönthetnek úgy, hogy támogatnak bennünket a szabad vallásgyakorlatban és az evangélium hirdetésében, vagy korlátozhatják is ezen jogainkat. Vagy az igazságosság vagy az erkölcsi pusztulás irányába vezetik a nemzetet. Ezért olyan fontos, hogy keresztényként hallassuk a hangunkat, és a bibliai parancsnak engedelmeskedve teljesítsük állampolgári kötelességeinket (Mt 22:21).

EnglishVissza a magyar oldalra

Elvárja-e Isten a keresztényektől, hogy elmenjenek szavazni?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries