settings icon
share icon
Kérdés

A keresztények miért homofóbok?

Válasz


A homofóbia szó definíció szerint a homoszexuálisoktól való félelmet jelenti, a kifejezés jelentését azonban a homoszexuálisok gyűlöletére is kibővítették. Egy homofóbiás személy tehát hajlik arra, hogy nem csak tüntetőleges megnyilvánulásokban, de tetteiben is érvényt szerezzen elítélő nézeteinek. Az ellenszenv nyilvános kifejezésén túl ez egyes esetekben erőszakos tettekhez is vezethet. Bizonyos gyűlöletkeltő csoportosulások a múltban is vadul támadták a homoszexuálisokat, különösen erőszakos nyelvezetet alkalmaztak a homoszexuálisok megfélemlítése és zaklatása céljából. A homofóbia jelensége azonban nem csupán a társadalom egy adott rétegéhez köthető. Az élet minden területén találhatunk ilyen szemléletű embereket.

A keresztényeket is egyre sűrűbben homofóbként bélyegzik meg, mivel a bibliahű hívő ember a homoszexualitás szellemiségére és nemi gyakorlatára bűnként tekint. Tény azonban, hogy magát a homofób kifejezést elsősorban homoszexuális aktivisták és támogatóik használják előszeretettel arra, hogy csírájában elfojtsák a konstruktív vitát a szexuális beállítottság eme formájáról, amely mások szemében erkölcstelen és egészségtelen. Nem fér hozzá kétség, hogy számos olyan személy és csoportosulás létezik, akik irracionális gyűlölettel viseltetnek a homoszexuálisok iránt, melyek készek erőszakot alkalmazni velük szemben és szívesen ártanának nekik. A gond az, hogy a homoszexuális jogi aktivisták homoszexualitás minden ellenzőjét ebbe a gyűlölködő csoportba sorolják. Ezzel egyenlőségjelet tesznek azon keresztények közé, akik helyesen tekintenek természetellenes bűnként a homoszexualitásra, és azon futóbolondok közé, akik öncélúan-, a gyűlölet kedvéért gyűlölnek.

Míg a Biblia határozottan ellenzi és elítéli a homoszexualitást, addig soha nem hív fel a homoszexuálisok gyűlöletére. Keresztényekként fel kell szólalnunk a homoszexuális nemi gyakorlat perverz mivolta ellen. Ezt a Szentírás félreérthetetlenül elítéli és állítja, hogy Isten haragja marad mindazokon, akik ilyen dolgokat tesznek. Keresztény hívő emberként feladatunk a bűnt világosan nevén nevezni, de mindezt egy szeretetteljes hangnemben és nem elítélő, hanem megítélő szívvel. A homofób kifejezés alkalmazása mindazokra az emberekre, akik ellenzik a homoszexualitást, nem más mint egy elterelő stratégia, és nem egy vitaképes érv, vagy a tényállás helyes felvázolása. A keresztény hívőnek kizárólag egy félnivalója van a homoszexuálisokkal kapcsolatban, mégpedig az, hogy visszautasítják a megváltás egyetlen szerzőjét, Jézus Krisztust, Őt, aki egyedül képes nekik reményt adni a szabadulásra egy degradáló és (ön)pusztító életstílusból, és az örök kárhozat elszenvedéséből.

EnglishVissza a magyar oldalra

A keresztények miért homofóbok?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries