settings icon
share icon
Kérdés

Viselhet a keresztény nő szexuálisan provokatív, kihívó fehérneműt férje számára?

Válasz


A fehérnemű a női ruházat azon kategóriája, ami az alsóneműket és a hálóruhákat is magában foglalja. Mikor azonban általában a fehérneműkről beszélünk, akkor többnyire nem flanel hálóingekre és a termo kezeslábasokra gondolunk. A fehérnemű szó hallatán fodros, csipkés és provokatív intim ruházat képe jelenik meg lelki legtöbbünk szemei előtt, amelyet kifejezetten a szexuális partner örömére szokás viselni. Mivel számos fehérneműdarabot kifejezetten arra terveztek, hogy szexuális reakciót váltson ki, felmerül a kérdés, hogy a keresztény hívő feleség viselhet-e ilyen fehérneműt a férjének?

A férj és feleség közötti intim döntések mérlegelésekor mindig szem előtt kell tartanunk a Korinthusbeliekhez írt első levél 7:3-5 igerészében található bibliai útmutatót, amely arra emlékezteti a házastársakat, hogy testük (nem sajátjuk), hanem egymásé. Az, hogy egy feleség szexi fehérneműt visel a férje számára, minden bizonnyal a keresztény hívő szabadságának mozgásterébe tartozik, és az égvilágon semmi baj nincs azzal, ha a feleség önként ölt ilyen fehérneműt a férje örömére.

Annak gyakorlata azonban, hogy a feleség szexi fehérneműt visel a férje számára, túl messzire is mehet. Egy kéjsóvár, önző férj adott esetben ragaszkodhat ahhoz, hogy a felesége az ő saját kielégülése érdekében vegyen fel megalázó szerepeket (a szexuális töltetű szerepjátékaikban), méghozzá olyan módon és mértékben, amiben felesége már nem leli örömét. Az, hogy a feleséget prostituáltnak öltözteti, hogy olyan fehérneműk viselését köti ki számára, amelyek lealacsonyítják őt, vagy hogy olyan szerepek eljátszására kényszeríti, amelyben a nő már kényelmetlenül érzi magát, nem képezi a Pál apostol által közvetített kölcsönös engedelmességre vonatkozó isteni útmutatás részét. A férjnek és feleségének nincs rá oka szégyenkezni amiatt, ha a szexben kísérletezgetni szeretnének, és ha minden lehetséges módon élvezni szeretnék a szexuális életüket. Mégis az a tapasztalat, hogy egyes keresztény feleségek úgy érzik, hogy férjük arra presszionálja őket, hogy olyan lepedőakrobatikai számokban vegyenek részt, amit ők maguk már igencsak visszataszítónak tartanak. Egy bölcs és szerető férj azonban sosem fog felesége engedelmességére arra való ürügyként vagy szabadjegyként tekinteni, hogy hitvese jó-érzését megsértse. Ha egy feleség szexuálisan kihívó fehérneműt visel, akkor azt azért tegye, mert a férje és közötte teljes egyetértés uralkodik ezt illetően (Efézusbeliekhez 5:21).

Az is előfordul, hogy egy keresztény feleség azt mondva indokolja egy sok mindent felfedő, vagy szexuálisan kihívó ruha viseletét, hogy “a férjemnek ez tetszik”. Ami azonban zárt ajtók mögött rendben van, az nyilvános helyeken és helyzetekben már nincs éppúgy rendben. Ha nem a férje az egyetlen férfi, aki így öltözve látja őt, akkor a szerénység elve kell érvényesüljön (1.Timótheushoz 2:9). Az a nő, aki az Urat akarja tisztelni a testében, úgy fog öltözködni és viselkedni, hogy a férjét és az Urat is tisztelje általa (Példabeszédek 31:11-12).

A szexet maga Isten alkotta meg, és azt a házas férfi és felesége közötti szeretetteljes aktusként határozta meg (1.Mózes 2:22-25). A lázadó emberiség azonban megfosztotta azt kezdeti szentségétől, és számtalan szexuális bűn által ferdítette el, amelyek közül néhány a fehérneműk bizonyos stílusaiban is megmutatkozik. Annak a keresztény házaspárnak, aki meg akarja őrizni a házassági kötelék szentségét, óvnia kell a szívét attól, hogy lealacsonyítsa, amit Isten jónak nevez. Ha a fehérneműk vagy bizonyos szexuális cselekedetek kétes fényt vetnek a férj vagy feleség szívének tisztaságára, akkor az egymásnak való szeretetteljes alávetettség megnyilvánulásaként a szexualitásuk kifejezésének más formái mellett kell döntsenek.

EnglishVissza a magyar oldalra

Viselhet a keresztény nő szexuálisan provokatív, kihívó fehérneműt férje számára?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries